Ανταποκρινόμενα στο αίτημα του Ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλη του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, απέστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τους σεισμοπαθείς στην περιοχή της Ελασσόνας.

Με συντονισμό από το Περιφερειακό Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών του Οργανισμού Reaction, η Τράπεζα Κύπρου και τα μέλη του SupportCY Partners VMLY&R, Leroy Merlin Cyprus, Procopiou Medishop και Three Bakers προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό. Η DHL Express Cyprus, επίσης μέλος του Δικτύου, μετέφερε με αεροσκάφος την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το Δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και το Περιφερειακό Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών του Οργανισμού Reaction, για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση που απευθύναμε με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι. Έφθασαν οι πρώτες κούτες με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό και είδη βρεφικής φροντίδας. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η συνεργασία αυτή λειτουργεί ως γέφυρα, που έχει στόχο όχι μόνο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και την άμεση κινητοποίηση για οποιοδήποτε κοινωνικό ζήτημα χρήζει άμεσης παρέμβασης. To Χαμόγελο του Παιδιού, δρομολόγησε την απευθείας αποστολή των υλικών στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη για άμεση ανακούφιση των πληγέντων.»

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, ανέφερε ότι «για ακόμη μια φορά το SupportCY αποδεικνύει έμπρακτα τον ρόλο του σε άλλο ένα κάλεσμα της κοινωνίας. Αυτή τη φορά, η ανάγκη αφορά τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Μέσω του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, που είναι μέλος του δικτύου μας, ανταποκριθήκαμε μαζί με άλλα έξι μέλη και προσφέραμε στήριξη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες-μέλη του SupportCY για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους πληγέντες.»

Ο Επικεφαλής του Οργανισμού Reaction, Μάριος Σταύρου, τόνισε πως «με τους περιορισμούς της πανδημίας, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα χρησιμοποιώντας υλικό από το αποθεματικό που έχουμε με την Τράπεζα Κύπρου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και το υλικό που παραχωρήθηκε από μέλη του SupportCY. Με προγραμματισμό και καταγραφή των πραγματικών αναγκών μεγιστοποιούμε την ωφελιμότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας, μειώνοντας σπατάλες τόσο υλικού όσο και ανθρώπινου δυναμικού, που είχαν παρατηρηθεί σε προηγούμενες περιπτώσεις.»

Το Δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου αλλά και το Περιφερειακό Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών του Reaction, παραμένουν σε ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν χρειαστεί.

Μέχρι σήμερα το SupportCY απαριθμεί 119 μέλη και συνεχίζει να μεγαλώνει. Όσες επιχειρήσεις και οργανισμοί επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο μέσω του email: [email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ