O David Koma είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιάστες της γενιάς του. Το πελατολόγιο του περιλαμβάνει μερικές από τις πιο διάσημες celebrities όπως Madonna, JLo, Kendall Jenner, Zendaya κ.α.

Βέβαια, αν δεν είχε ακολουθήσει την καρδιά του, η οποία τον οδήγησε στη βιομηχανία της μόδας, τώρα ο David Koma θα ήταν πιθανώς, ένας λαμπρός τενίστας.

Διότι, μπορεί να σχεδίασε την πρώτη του συλλογή σε ηλικία μόλις 13 ετών, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων, το πέρασε στα γήπεδα τένις. Προέρχεται άλλωστε, από αθλητική οικογένεια.

Ο ίδιος, βρέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Splash Boutique, η οποία φιλοξενεί τις συλλογές του. Η μπουτικ διοργάνωσε, στο Samo brunch δίνοντας μας την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ταλαντούχο σχεδιάστη.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι την Κύπρο;

Ναι και έχω ενθουσιαστεί! Έχετε εκπληκτικό καιρό και επειδή μ’ αρέσει το στοιχείο του νερού, νιώθω πολύ ωραία που βρισκόμαστε δίπλα στη θάλασσα.

Αρά η αγάπη σου για το νερό ήταν που σε οδήγησε στο να παρουσιάσεις την SS22 συλλογή σου, Κέντρο Υγρού Στίβου του Λονδίνου;

Ναι… η κολύμβηση, o αθλητισμός μάλλον γενικότερα αλλά και το ίδιο το κτίριο το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Zaha Hadid.

Αντλείς έμπνευση από διάφορα πράγματα

Συλλέγω ιδέες και σκέψεις συνέχεια, τις βάζω σε κουτάκια μέσα στο μυαλό μου και τις βγάζω ανάλογα με το project. Όυσιαστικά χρησιμοποιώ αυτές τις ιδέες ως «συστατικά» έμπνευσης.

Η συνεργασία με τον οίκο Mugler έχει επηρεάσει τον τρόπο που σχεδιάζεις για τη δικό σου brand

Ναι, ωστόσο ο Manfred Thierry Mugler είναι μια φιγούρα στο καλλιτεχνικό μου ταξίδι που με ενέπνεε από τότε που ήμουν παιδί. Το έργο του ήταν τόσο γενναίο και καινοτόμο εκείνη την εποχή, όσον αφορά τη σιλουέτα, τα υλικά και την κατασκευή. Ήταν πραγματικά ένα όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα να γίνω καλλιτεχνικός διευθυντής στο οίκο Mugler και να γίνω μέρος του οράματος και της ιστορίας του συγκεκριμένου οικου του.

Μέσα σε τρείς λέξεις πως θα χαρακτήριζες το DNA του δικού σου brand;

Δυναμικό, θηλυκό και διαχρονικό

Έχεις ντύσει πολλές celebrities στο κόκκινο χαλί . Υπάρχει κάποια celebrity που σας βοήθησε ουσιαστικά να αυξήσετε τις πωλήσεις;

Φυσικά! Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πολλά αιτήματα για το «naked» κρυστάλλινο μίνι της Kendall ή το «naked» μίντι με πούλιες της Hailey Bieber που φόρεσαν πριν από 2 χρόνια. Και δεν είναι μόνο τα φορέματα. Το Φούτερ και το παντελόνι DK της Adele εξαντλήθηκαν έγιαν πολλλές φορές sold out στον ιστότοπό μας.

Υπάρχει κάποια άλλη διάσημη που θα ήθελες να ντύσεις με δημιουργίες σου;

Ξέρεις, δεν ξεκίνησα το brand με σκοπός μου να ντύνω celebrities ήταν κάτι που προέκυψε οπότε δεν το κυνηγάω πολύ. Αισθάνομαι τυχερός για την συνεργασίαμε την Beyoncé γιατί είναι μία γυναίκα που δουλεύει πολύ σκληρά. Υπάρχουν βεβαίως πολλές γυναίκες, που θα ήθελα να δω με τις δημιουργίες μου. Ανάμεσα σε αυτές η Angelina Jolie τη Cate Blanchett.

Θεωρείς ότι τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης έχουν αλλάξει τον κόσμο της μόδας προς το καλύτερο ή το χειρότερο;

Προσπαθώ να «εκμεταλλεύομαι» τα καλά που μας δίνουν τα ψηφιακά μέσα προς όφελος του brand. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο marketing αλλά εμμένω στα φυσικά καταστήματα και στα catwalks με φυσική παρουσία.

Πάντα διαλέγεις ιδιαίτερες τοποθεσίες για τα catwalks. Μπορείς να μας αποκαλύψεις που θα είναι το επόμενο;

Δίνω ιδιαίτερη σημασία στο πού θα γίνει το ντεφιλέ γιατί είναι σαν κομμάτι της συλλογής για εμένα. Για το επόμενο, δεν είμαι βέβαιος. Σίγουρα στο Λονδίνο και ίσως να έχει σχέση με το νερό…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ