Τι είναι το Met Gala;

Το Met Gala είναι μια φιλανθρωπική εκδήλωση και εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Costume Institute. Παραδοσιακά πραγματοποιείται για να σηματοδοτήσει τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης μόδας του. Κάθε χρόνο, η εκδήλωση συγκεντρώνει οκταψήφια ποσά.

Ποιοι είναι καλεσμένοι;

Μέχρι το βράδυ πριν από την εκδήλωση, η λίστα των καλεσμένων είναι απόλυτα μυστική. Ωστόσο, κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στην βιομηχανία παρευρίσκονται τακτικά—από την Beyoncé και την Gigi Hadid μέχρι την Madonna και την Rihanna. Συχνά, οι σχεδιαστές συνοδεύονται από τις μούσες τους: σκεφτείτε τον Marc Jacobs και την Kate Moss, ή τον Nicolas Ghesquière και την Emma Stone.

Τι συμβαίνει στο Met Gala;

Είναι μυστικό! Για αυτό το λόγο, οι καλεσμένοι πρέπει να συμμορφώνονται με την πολιτική χωρίς τηλέφωνα (και, κατά συνέπεια, χωρίς social media).

Met Gala 2024

Το Met Gala 2024 θα γιορτάσει τη νέα έκθεση του Costume Institute, “Ωραίες Κοιμωμένες: Η Αναζωογόνηση της Μόδας”, και το dress code είναι “Ο Κήπος του Χρόνου”. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 250 σπάνια αντικείμενα από τη μόνιμη συλλογή του Costume Institute, καλύπτοντας περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας της μόδας.

Τα κομμάτια θα περιλαμβάνουν σχέδια από τον Schiaparelli, τον Dior, τον Givenchy και άλλους. Μερικά ενδύματα που είναι πολύ εύθραυστα για να φορεθούν ξανά – όπως ένα βαλλαντιό φόρεμα του Charles Frederick Worth από το 1877 θα εκτεθούν μέσω βίντεο.

Dress Code:

Το φετινό dress code του Met Gala 2024 είναι “Ο Κήπος του Χρόνου” και είναι εμπνευσμένο από το διήγημα του J.G. Ballard με τον ίδιο τίτλο, γραμμένο το 1962. Πιθανότατα λοιπόν θα δούμε πολλές λουλουδένιες και βοτανικές εμφανίσεις να κοσμούν το διάσημο κόκκινο χαλί του Met Gala.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ