Λιτό αλλά συνάμα δυναμικά σέξι είναι το στιλ που προτείνει ο οίκος Dior για τη σεζόν φθινοπωρινό/χειμώνας 2023. Με έναν επιδέξιο τρόπο, η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθυντρία του γαλλικού οίκου κατάφερε να γεφυρώσει το ζοφερό παρελθόν την δεκαετίας του 50 με το παρόν.

Εμπνευσμένη από τρεις δυναμικές γυναίκες, την Edith Piaf, τη Juliette Grèco αλλά και την Catherine Dior, αδερφή του Dior και μέλος της γαλλικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιούργησε μια κομψή συλλογή με έντονες αναφορές στο iconic “New Look” του Dior.

Ουσιαστικά, η Maria Grazia Chiuri, “ανακατασκεύασε” την ιστορική κληρονομιά του Christian Dior, με σύγχρονα “bar jackets” και μέσα από μια ανανεωμένη σιλουέτα-κλεψύδρα που επιστρέφει μέσα από μίντι φούστες με όγκο σε Α γραμμή, συνδυασμένες με λευκό πουκάμισο και Mary-Janes.

Παράλληλα, στην συλλογή κυριαρχούν τα φλοραλ prints και αναδείχθηκαν με ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό που δημιούργησε η καλλιτέχνιδα Joana Vasconcelos από την Πορτογαλία, ονομάζοντας το installation “Valkyrie Miss Dior”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ