Το TikTok είναι η εφαρμογή που μπορεί να βρεις μια απάντηση για όλα και ειδικότερα για ταξίδια, αφού υπάρχουν πολλοί TikTokers που μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια που κάνουν. Από  πληροφορίες για το πώς να βρεις φθηνά εισιτήρια, πως να αναβαθμίσεις τη θέσης σου, ή πληροφορίες τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, στην εφαρμογή θα βρεις πολλές αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες.

Ο ιστότοπος ταξιδιωτικών κρατήσεων Next Vacay, ανέλυσε τα κορυφαία δημοφιλή ταξιδιωτικά αξιοθέατα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, διασταύρωσε τις αναφορές των δεδομένων με τις κριτικές του Tripadvisor ώστε να καθορίσει κι άλλους παράγοντες, όπως τις καιρικές συνθήκες του προορισμού, τις τιμές και την πολυκοσμία, για να εντοπίσει τελικά τα πιο περιζήτητα ταξιδιωτικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Μόνο το 2022, υπήρξε αύξηση κατά 350% στις αναζητήσεις για τα «ταξιδιωτικά βίντεο στο TikTok». Οι νεότεροι, οι millennials και οι ταξιδιώτες της Gen-Z, στρέφονται στη viral εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για ταξιδιωτική έμπνευση.

Σύμφωνα λοιπόν με το Next Vacay, η λίστα των 10 κορυφαίων αξιοθέατων με τις περισσότερες προβολές στο TikTok περιλαμβάνει το Στόουνχεντζ στο Σάλσμπερι της Αγγλίας, στη θέση Νο.10.

Το αξιοθέατο συγκέντρωσε σχεδόν 52 εκατομμύρια προβολές στο TikTok από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθούν το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια με 59 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, το φράγμα Χούβερ στη Νεβάδα με 70 εκατομμύρια προβολές, η γέφυρα «Golden gate» του Σαν Φρανσίσκο με 118 εκατομμύρια προβολές και το Las Vegas Strip στη Νεβάδα, που έχει περισσότερες από 259 εκατομμύρια προβολές.

Όσον αφορά στην πρώτη πεντάδα, το φαράγγι Γκραντ Κάνυον κατέλαβε την 5η θέση με 273 εκατομμύρια προβολές, ενώ ακολουθεί το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία με 377 εκατομμύρια προβολές στο Νο. 4.

Στην θέση Νο. 3, βρίσκουμε ένα από τα κλασικότερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα, τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος είχε 719 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και ακολουθεί το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι στο Νο. 2 με 1,9 δισεκατομμύρια προβολές.

Στην πρώτη θέση, βρίσκεται ο αγαπημένος προορισμός όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ποντικόσπιτο της Disney World στο Ορλάντο, το οποίο συγκέντρωσε 8,6 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ