Στις μέρες μας, η εύρεση μιας ρουτίνας γυμναστικής που θα φροντίζει παράλληλα σώμα, μυαλό και πνεύμα, καθώς οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι και απαιτητικοί, κρίνεται αναγκαία.

Στη σύγχρονη κοινωνία, λοιπόν, το pilates φαίνεται να είναι η ιδανική μορφή άσκησης και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση, κυρίως για την ικανότητά του να προσφέρει μεταμορφωτικά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, μιας και συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη ψυχική υγεία και ηρεμία.

Προσφέρει δύναμη και σταθερότητα στον πυρήνα σου

Η βάση του pilates είναι ο πυρήνας, σε αντίθεση με τους περισσότερους παραδοσιακούς τρόπους άσκησης που εστιάζουν  μόνο στους επιφανειακούς κοιλιακούς μυς. Το pilates, έχει την ιδιότητα να εστιάζει στους βαθείς και δημιουργεί μια πιο επίπεδη και πιο τονισμένη μέση.

Χαρίζει ευλυγισία και εύρος κίνησης

Η ευλυγισία είναι συχνά, μια παραγκωνισμένη πτυχή της γυμναστικής, ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και στην πρόληψη των τραυματισμών. Και κάπως έτσι, το pilates δίνει προτεραιότητα στην επιμήκυνση και τη διάταση των μυών μέσα από ήπιες, ρέουσες κινήσεις.

Βοηθά στην «τέλεια» στάση του σώματος

Η κακή στάση του σώματος είναι ένα μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη σοβαρών προβλημάτων, όπως έντονο και επίμονο πόνο στην πλάτη και κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής. Ωστόσο, το pilates έχει τη λύση και σε αυτό το «πρόβλημα», στοχεύοντας στους μύες που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.

Προλαμβάνει τους τραυματισμούς και συμβάλλει στην αποκατάσταση

Με τη στόχευση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων και την προώθηση της ισορροπημένης μυϊκής ανάπτυξης, το pilates συμβάλλει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών, ενώ παράλληλα βοηθά στη διαδικασία αποκατάστασης, επιτρέποντας στα άτομα να ανακτήσουν δύναμη και κινητικότητα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνδέει νου με σώμα και ανακουφίζει από το στρες

Το pilates δεν περιορίζεται μόνο στα σωματικά οφέλη, καθώς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να καλλιεργηθεί μια βαθιά σύνδεση μεταξύ σώματος και πνεύματος. Αυτή η σύνδεση, όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων, αλλά χρησιμεύει και ως ισχυρός μηχανισμός ανακούφισης από το στρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ