Ο ύπνος είναι ένας θεμελιώδης πυλώνας της συνολικής ευεξίας, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της γνωστικής λειτουργίας. Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα για την αποκατάσταση των ιστών, τη ρύθμιση των ορμονών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό στη συνέχεια μπορείς να δεις τις 10 συνήθειες που θα ήταν καλό να υιοθετήσεις!

  1. Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου ώστε να νιώθεις άνετα, η απουσία φωτός και η ησυχία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για έναν απολαυστικό ύπνο.
  2. Το σταθερό πρόγραμμα ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.
  3. Μην χρησιμοποιείς το κρεβάτι ως γραφείο, χώρο δουλειάς ή απασχόλησης.
  4. Το αλκοόλ διαταράσσει τις φάσεις του ύπνου, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ή μπορεί να προκαλέσει συχνές αφυπνίσεις.
  5. Η καφεΐνη είναι διεγερτική και μπορεί να διαταράξει τον ύπνο. Περιέχεται στον καφέ, το τσάι, στη σοκολάτα και σε ορισμένα αναψυκτικά.
  6. Η νικοτίνη είναι διεγερτική ουσία και μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.
  7. Απέφυγε να ξαπλώσεις με άδειο στομάχι γιατί το αίσθημα της πείνας μπορεί να σε ξυπνήσει αργότερα ενώ ένα βαρύ γεύμα μπορεί να προκαλέσει αναγωγές.
  8. Ένα ζεστό μπάνιο, ένα ρόφημα με γάλα ή το διάβασμα ενός βιβλίου μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη χαλάρωση οδηγώντας μας σε έναν αναζωογονητικό ύπνο.
  9. Ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια καλή συνήθεια αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά.
  10. Μην ασχολείσαι με το κινητό, το tablet ή την τηλεόραση, την ώρα που πας στο κρεβάτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ