Το σωματείο έμπρακτης προσφοράς “ένα εμείς” διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη του δράση για φέτος, την Κυριακή 19 Ιουνίου. Ο στόχος; Ο καθαρισμός και η φροντίδα της παραλίας των Διυλιστηρίων της Λάρνακας, σε ακτή και βυθό, ξεκινώντας από το Ναυτικό Όμιλο μέχρι και το Πανεπιστήμιο AYCY.

Η επιλογή της παραλίας μόνο τυχαία δεν έγινε. Το σωματείο διεξήγε έρευνα σε αρκετές ακτές του νησιού μας -κι ειδικότερα σε όσες έχουν ιστορικό συγκέντρωσης σκουπιδιών και αποβλήτων- για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη παραλία, έχρηζε άμεσης κι ολοκληρωμένης καθαριότητας – για να εξασφαλιστεί η υγιεινή της εκεί περιοχής.

Αποστολή εξετελέσθη, με απόλυτη επιτυχία, τόσο σε ακτή όσο και σε βυθό!

Την ενέργεια στήριξαν 86 εθελοντές, αλλά και οργανωμένες ομάδες με παραπλήσιες δράσεις (Ιππόκαμπος και Save your Hood), καθώς επίσης και οι υποστηρικτές της δράσης Veebo  με βιοδιασπώμενα γάντια και σακούλες για τη συλλογή των σκουπιδιών και Hercules Group με την παροχή φανελών για τους εθελοντές. Την αμέριστη στήριξή τους έδειξαν επίσης και οι χορηγοί Petrolina Holdings , McDonalds Cyprus και οι υπεραγορές Μετρό. 

Συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 9,600 λίτρα σκουπιδιών από την παραλία και τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ συνολικά ο καθαρισμός διάρκεσε πάνω από 4 ώρες. «Χωρίς την στήριξη των εθελοντών μας αλλά και των χορηγών και υποστηρικτών, το σημερινό εξαιρετικό αποτέλεσμα, και η παράδοση μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης παραλίας για όλους δε θα ήταν κατορθωτή», δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνα Καρακώστα, «γι’ αυτό και χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δράσεις για τη χρονιά, που είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον. Ακολουθήστε το “ένα εμείς” σε Facebook (https://www.facebook.com/EnaEmeis) και Instagram (@enaemeis) για να μπορείτε να στηρίξετε με τη σειρά σας. Γιατί και η κάθε μικρή πράξη προσφοράς, μετράει!

Δείτε το video της δράσης εδώ:

Χορηγοί: Petrolina, McDonalds Cyprus, Metro Supermarket

Υποστηρικτές: Δήμος Λάρνακας, Hippocampus Subaqua club, Hercules Group, Veebo Ltd, Save your Hood, Let’s do it Cyprus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ