Το “τελευταίο αντίο” στην Άλκηστις Παυλίδου απευθύνουν αυτή την ώρα συγγενεις, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος θαυμαστών του έργου και της προσφοράς της στο κυπριακό θέατρο, την τηλεόραση και τον πολιτισμό.

 

 

Η εξόδιος ακολουθία για την αγαπημένη ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ανήμερα γενεθλίων της και μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, τελείται από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Από πολύ νωρίς, στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και από όλους τους τομείς της κυπριακής κοινωνίας για να αποχαιρετίσουν την δημοφιλή ηθοποιό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έστειλαν λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη της εκλιπούσας καθώς η τελετή πραγματοποιείται τηρουμένων όλων  των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τους πρώτους που έφτασαν στον ναό ήταν ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος εκπροσωπόντας την κυβέρνηση είπε το ύστατο χαίρε στην Άλκηστις Παυλίδου και απηύθυνε συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός.

 

 

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ