Στον χορό των επικριτών της κυπριακής συμμετοχής στον 65ο Διαγωνισμό της Εurovision με το τραγούδι που τιτλοφορείται “El Dιablo” προστέθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Σε κήρυγμα του στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στη κοινότητα Ξυλιάτου κάκισε την επιλογή του ΡΙΚ για το συγκεκριμένο τραγούδι και εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, διερωτώμενος μεταξύ άλλων:

“Ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στην Eurovision τραγούδι όχι για το Χριστό, όχι για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που και αυτό είναι κομμάτι της ζωής μας. Όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης που και αυτός είναι κομμάτι της ζωής μας. ο Θεός έβαλε την ερωτική διάθεση στον άνθρωπο. Όχι, να ερωτευτούμε τον δαίμονα λέει. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα. Έτσι λέει το τραγούδι. Κι αυτό το τραγούδι οι φωστήρες του ΡΙΚ, που τους διόρισε η κυβέρνηση αυτό επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιά την νήσο τον Αγίων.”

Ο Μητροπολίτης Μόρφου σημείωσε ότι “μερικοί λένε, μη δίνεις σημασία Άγιε Μόρφου σε όλα. Στα νομοσχέδια μη δώσεις σημασία, στη φθορά της ιστορίας μη δώσεις σημασία, κατηχητικό να μην πάει κανένας, να κλείσουμε τις εκκλησία λόγω μιας επιδημίας, να μείνουμε ακοινώνητοι, χωρίς Πάσχα, χωρίς Χριστούγεννα. Τώρα πάλι διαφαίνεται ένα δεύτερον άπασχα και κατά τα άλλα τον Μάιο που θα είναι το Πάσχα μας, εμείς θα στείλουμε τραγούδι που να υμνείται ο διάβολος.”

“Δεν μπορεί να είναι αυτή η ιστορία μας, δεν μπορούν τα παιδιά μας να ακούνε τέτοια τραγούδια και μάλιστα με την βούλα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με την βούλα της κυβέρνησης. Τότε κύριε Πρόεδρε θα γίνει αυτό που σου ξέφυγε και είπες τότε με τα σκάνδαλα του Al Jazeera τι είπε; Ότι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει ο… μάλιστα. Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει. Να προσέχουμε για να μας προσέχει και ο Θεός”

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ