Το βάρος των πρώτων μηνών χάθηκε και πλέον ανεβαίνετε στη ζυγαριά με περισσότερο κέφι βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, όμως η ζυγαριά έχει πάψει να σας υπακούει. Έχει σταματήσει την καθοδική πορεία που είχατε συνηθίσει κι αισθάνεστε ότι παραμένετε στάσιμοι. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση;


Προτού υποθέσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αναρωτηθείτε: Αισθάνεστε καλύτερα; Τα ρούχα εφαρμόζουν καλύτερα στο σώμα σας; Μήπως χάνετε απλά πόντους και όχι κιλά, επειδή το βάρος των μυών είναι πλέον μεγαλύτερο από πριν παρόλο που το λίπος σας έχει λιγοστέψει;

Εξακολουθείτε να χάνετε, αλλά με βραδύτερο ρυθμό; Ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε λίγο περισσότερο, κάνοντας μικρές τροποποιήσεις στο ημερήσιο διαιτολόγιό και την καθημερινότητά σας.

Μειώστε την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε καθημερινά μόνο κατά 5 με 10 γραμμάρια.

Ταυτόχρονα αυξήστε την ποσότητα του λίπους και μειώστε την πρωτεΐνη.

Μην γίνεστε θύματα των “κρυφών” υδατανθράκων, όπως αυτοί βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα ή φάρμακα που περιέχουν ζάχαρη. Εντοπίστε τους και απομακρυνθείτε από αυτούς.


Αυξήστε τα επίπεδα δραστηριότητάς σας.

Εξετάστε την πιθανότητα αντικατάστασης της φαρμακευτικής αγωγής που ήδη λαμβάνετε και μπορεί να επηρεάζει τον μεταβολισμό σας, όπως κάποια ορμονική θεραπεία ή λήψη αντικαταθλιπτικών, με νέα φάρμακα ή τροποποιημένη δόση, ύστερα από συνεννόηση μόνο με τον γιατρό σας.


Πιείτε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως.

Μείνετε μακριά από την απερίσκεπτη κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών, τυριών, και τη λήψη συμπληρωματικής πρωτεΐνης.

www.karafillides.gr

Instagram: evmenis_k

Φωτογραφίες: Freepik.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ