Η γενική οδηγία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λέει ότι όποιος έχει κολλήσει την ασθένεια, πρέπει να απέχει από το σεξ. Αλλά για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν, ο οργανισμός δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα dos και donts.

Οι οδηγίες του CDC: Κάντε σεξ φορώντας τα ρούχα σας

Μεταξύ των συμβουλών αυτών είναι να κάνετε σεξ φορώντας τα ρούχα σας, να αυνανιστείτε σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, να διασφαλίσετε πως όλα τα εξανθήματα είναι καλυμμένα και να αποφύγετε, φυσικά, τα φιλιά.

Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν το πλύσιμο των χεριών, τον φετίχ εξοπλισμό καθώς και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε εικονικό σεξ, όπως μέσω τηλεφώνου.

Υπενθυμίζεται ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αγγίζοντας τη μολυσμένη περιοχή, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω του αέρα κατά τη διάρκεια «διαρκούς» επαφής πρόσωπο με πρόσωπο. Επίσης, μπορεί να χρειαστούν έως και 4 εβδομάδες για να αναρρώσει κάποιος από τη νόσο, ενώ χρειάζονται περίπου 8 ημέρες από τη μόλυνση για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων
Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων αυξάνεται. Την Τετάρτη καταγράφηκαν άλλα 12 κρούσματα της νόσου στην Αμερική, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να ανέλθει σε 85.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν περισσότερα από 2.000 σε περίπου 40 χώρες, εκτός της Δυτικής Αφρικής, και δύο επιβεβαιωμένα στην Ελλάδα.

Το CDC δημοσίευσε τις οδηγίες του σχετικά με το σεξ και την ευλογιά των πιθήκων νωρίτερα αυτόν το μήνα στη σελίδα του με θέμα «κοινωνικές συναθροίσεις, ασφαλέστερο σεξ και ευλογιά των πιθήκων».

«Αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε κολλήσει ευλογιά των πιθήκων, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους είναι να μην κάνετε σεξ οποιουδήποτε είδους (στοματικό, πρωκτικό, κολπικό) και να μη φιλάτε ή αγγίζετε το σώμα του άλλου όσο είστε άρρωστοι, ειδικά τυχόν εξανθήματα ή πληγές», αναφέρει στις οδηγίες.

«Αλλά αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε ή νομίζετε ότι έχετε ευλογιά των πιθήκων και αποφασίσετε να κάνετε σεξ, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα για να μειώσετε την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ