Το φούσκωμα μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε ανεξάρτητα με το τι έχει φάει και ανεξάρτητα την αιτία. Εάν έχει συμβεί και σε εσάς, τότε μπορείτε να δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα.

Πιείτε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είτε βάζετε λεμόνι είτε όχι, το νερό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να ξεφουσκώσετε, γιατί δεν περιέχει συστατικά που πρήζουν το στομάχι και αποτρέπει τις κοινές αιτίες φουσκώματος όπως δυσκοιλιότητα και αφυδάτωση.

Περιορίστε τα “προβληματικά” τρόφιμα

Εάν το λεπτό έντερο δεν έχει συγκεκριμένα ένζυμα, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να καταλήξουν απευθείας στο κόλον, δημιουργώντας βακτήρια που παράγουν αέρια. Για να μην έχετε αέρια μπορείτε να περιορίσετε τα προβληματικά τρόφιμα όπως τα φασόλια υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, τα μπιζέλια, το λάχανο, τα κρεμμύδια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα δαμάσκηνα, καθώς και το γάλα. 

Για να διαπιστώσετε ποιες τροφές σας πρήζουν πρέπει να ξεκινήσετε να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων και να καταγράφεται τα συμπτώματα που σας προκαλεί το κάθε τρόφιμο μεμονωμένα. Ωστόσο εάν διαπιστώσετε ότι νιώθετε συνέχεια φουσκωμένοι και δεν σας βοηθάει τίποτα, προγραμματίστε μια συνάντηση με το γιατρό σας.

Να τρώτε αργά

Αν καταναλώνετε πιο αργά το φαγητό σας, θα καταφέρετε να μην καταπίνετε πολύ αέρα. Αυτό αποτρέπει μεγάλες ποσότητες φαγητού από το να φτάνουν στο έντερο ταυτόχρονα και να προκαλούν αέρια στο στομάχι.

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά

Η ευαισθησία στη λακτόζη είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό, τι νομίζετε – ακόμα κι αν έχετε πιθανώς την πιο ήπια περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια μορφή αρνητικών παρενεργειών (συνήθως αερίων και φούσκωμα) μετά από την κατανάλωση γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού. Δεν λέμε να τα κόψετε, αλλά εάν δεν θέλετε να νιώθετε πρησμένοι σήμερα το βράδυ καλό είναι να τα αποφύγετε.

Αποφύγετε το αλάτι

Για να μην έχετε κατακρατήσεις, μην βάλετε αλάτι στο φαγητό σας, αντ αυτού προτιμήστε άλλα μπαχαρικά.

Πηγή: jenny.gr και κεντρικής φωτογραφίας: Freepik

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ