Όσο περισσότερο στρεφόμαστε στο βιγκανισμό, τόσες περισσότερες πηγές από φυτικά προϊόντα ανακαλύπτουμε, για να “καλύψουμε” τις ανάγκες μας στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως η πρωτεΐνη, ο σίδηρος και οι βιταμίνες.Εμείς ανακαλύψαμε τις 10 φυτικές πηγές πρωτεΐνης για μια ολοκληρωμένη vegan διατροφή.

Είναι γεγονός. Σε κάθε vegan άτομο του πλανήτη, τίθεται η ίδια ερώτηση. “Πώς λαμβάνεις αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης;” Αν και η στροφή στο βιγκανισμό και η μη κατανάλωση κρέατος αποκόπτει την προφανή πηγή πρωτεΐνης, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι vegans καταναλώνουν λιγότερη πρωτεΐνη από τους υπόλοιπους ανθρώπους που προτιμούν την κρεατοφαγία.

Όπως εξηγεί η Fiona Tuck, διατροφολόγος και συγγραφέας του The Forensic Nutritionist: «Μια καλά ισορροπημένη και δομημένη διατροφή για χορτοφάγους μπορεί να παρέχει επαρκέστατες ποσότητες πρωτεΐνης. Ένας κρεατοφάγος, ο οποίος για παράδειγμα καταναλώνει επεξεργασμένο κρέας με προσθετικά και συμπληρώματα όπως τα λουκάνικα, μπορεί να μην είναι τελικά τόσο πρωτεϊνούχα τροφή όσο πιστεύουν ότι είναι, ειδικά εάν ακολουθούν μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες με ελάχιστες φυτικές τροφές.»

Γιατί είναι σημαντικό να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης;

«Χρειαζόμαστε πρωτεΐνες για την παροχή σημαντικών αμινοξέων, τα οποία είναι προαπαιτούμενα για πολλές διαφορετικές λειτουργίες, όπως ανάπτυξη και επισκευή κυττάρων, μεταφορά θρεπτικών ουσιών και παραγωγή ορμονών», τονίζει ηTuck. Η κατανάλωση ποικίλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες καθημερινά διασφαλίζει την εύρυθμηλειτουργία του μεταβολισμού μας και κατ’επέκταση του σώματός μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν τις 10 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης που μπορείς να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου άν είσαι vegan:

1. Τέμπε (προϊόν σόγιας)

2. Φακές  

3. Φυστικοβούτυρο

4. Σπόροι από αμάραντο ή Αμάρανθο

5. Αμύγδαλα

6. Tofu

7. Ρεβίθια

8. Φασόλια

9. Μαγειρεμένο σπανάκι

10. Σπόροι κάνναβης 

 Πηγή: elle.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ