Γαλακτομπούρεκο μιλφέιγ
Για: 4 άτομα
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

#Τip: Καβουρδίζουμε με μεγάλη προσοχή το σιμιγδάλι για να μην καεί.

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
60 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
500 ml γάλα πλήρες
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. βούτυρο
2 κρόκους από μέτρια αβγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας και χρησιμοποιώντας πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με βούτυρο. Στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ακριβώς από πάνω το άλλο φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, βάζοντας πάντα το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε το πακέτο των φύλλων σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, πάνω κάτω αντίσταση, για 10΄, μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα της βανίλιας.
Παράλληλα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί. Μόλις αποκτήσει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα ώστε να μη σβολιάσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στην κρέμα τους κρόκους, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη η οποία πρέπει εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί πέτσα και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει καλά η κρέμα, την αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε πιάτο ένα κομμάτι φύλλο και στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω λίγη κρέμα. Συνεχίζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι φύλλου και άλλη μια στρώση κρέμας. Ολοκληρώνουμε με φύλλο. Σερβίρουμε το γλυκό με μαρμελάδα φράουλα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ