Ζουμερό, γλυκό και πλούσιο σε άρωμα, το αχλάδι είναι από τις πιο απολαυστικές επιλογές της εποχής, και σήμερα σου έχουμε την ιδανική ιδέα για να το αξιοποιήσεις: φτιάξε ένα λαχταριστό κέικ αχλαδιού!

Μαλακό, με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, αυτό το φθινοπωρινό γλυκό είναι ιδανικό για το πρωινό σου, τον απογευματινό καφέ ή ένα πιο «ζεστό» κέρασμα στο σπίτι.

Συστατικά

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι
  • Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα
  • Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
  • Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ