Ζουμερό, γλυκό και πλούσιο σε άρωμα, το αχλάδι είναι από τις πιο απολαυστικές επιλογές της εποχής, και σήμερα σου έχουμε την ιδανική ιδέα για να το αξιοποιήσεις: φτιάξε ένα λαχταριστό κέικ αχλαδιού!
Μαλακό, με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα, αυτό το φθινοπωρινό γλυκό είναι ιδανικό για το πρωινό σου, τον απογευματινό καφέ ή ένα πιο «ζεστό» κέρασμα στο σπίτι.
Συστατικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 ασπράδια αυγών
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι
- Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα
- Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ, ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΕΙΚ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ