Γρήγορα μοσχαρίσια σουβλάκια

Τεμάχια: 4
Χρόνος εκτέλεσης: 20΄
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

500 γραμμ. μοσχαρίσια κόντρα, κομμένη σε μπουκιές
100 γραμμ. ντοματίνια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
πίτες τορτίγιας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι, τα λαχανικά, την πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
2. Παράλληλα, παίρνουμε ξύλινα σουβλάκια και περνάμε εναλλάξ κομμάτια από το μοσχάρι και από τα λαχανικά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα σουβλάκια καλά από όλες τις πλευρές.
4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πίτες τορτίγιας.

#tsoulotip:

1. Κόβουμε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
2. Πριν ψήσουμε τα σουβλάκια, καλό θα ήταν να αφήσουμε το κρέας για 20΄ στην άκρη, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Ψήνουμε τα σουβλάκια ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε.

 

Μηλοπιτάκια

Τεμάχια: 6
Χρόνος εκτέλεσης: 40΄
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Ευκολία: Εύκολη

Υλικά

2 κόκκινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές, κάθετες φέτες
1 φύλλο σφολιάτας
3 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας. Έπειτα, τοποθετούμε επάνω το φύλλο της σφολιάτας με τη μεγαλύτερη πλευρά του να κοιτάζει προς τα εμάς.
2. Με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε τρία ίσα κομμάτια και ύστερα σε δύο κάθετα στη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε έξι λωρίδες.
3. Παίρνουμε μία λωρίδα ζύμης, τοποθετούμε στη μέση 5-6 ροδέλες από τα μήλα, φροντίζοντας να απέχουν δύο εκατοστά προς τα έξω, και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
4. Διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια τη ρολάρουμε προσεκτικά, δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.
5. Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes με έξι θήκες, τις βουτυρώνουμε ή τις λαδώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα τα μηλοπιτάκια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, στον αέρα, για 15΄-20΄.
7. Μόλις είναι έτοιμα τα μηλοπιτάκια, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ