Το γνωστό μωσαϊκό που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια θεϊκή εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου!

Το γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κορμός Μωσαϊκό από την Αργυρώ, ο αγαπημένος κορμός ψυγείου που τρώμε όλο το χρόνο μικροί και μεγάλοι. Το γνωστό μωσαϊκό φτιαγμένο με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα που δεν μπορεί να λείπει από γιορτινό τραπέζι. Εύκολο γρήγορο και πενταντόστιμο, είναι το γλυκό ψυγείου που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Με λίγα υλικά και χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.

Υλικά

Για το μωσαϊκό

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
  • 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
  • 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Για τον κορμό

Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.

Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.

Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ