Ο Έκτορας Μποτρίνι φυσικά και δεν χρειάζεται συστάσεις αφού εκτός από βραβευμένος σεφ, είναι και περιζήτητος στην τηλεόραση μιας και όποια εκπομπή και αν έχει παρουσιάσει, έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής “Εφιάλτης στην κουζίνα” που ξεκίνησε να προβάλλεται στον Alpha, αναγκαστικά, λόγω κορονοϊού, έκανε μία μεγάλη παύση τηλεοπτικά, όσο διάστημα ο χώρος της εστίασης παραμένει κλειστός λόγω της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε συνέτευξη που έδωσε στο gossiptv.gr ο γνωστός σεφ μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως περνά στην καραντίνα, την άποψη του για το Masterchef και άλλες προσωπικές αποκαλύψεις.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

 

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο ως έθνος. Και δεν είμαστε βέβαια οι μόνοι. Η πανδημία έχει καταλύσει τα πάντα. Είστε από τους ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Με θυμώνει που δεν υπάρχει διάκριση, που μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, που κάποιοι δεν σέβονται και την πληρώνουμε όλοι. Πιστεύω, όμως, πως δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, όσο κι αν είναι πρωτόγνωρο και ζόρικο αυτό που περνάμε, όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε το μέλλον, είναι σημαντικό να αγωνιστούμε για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη.

 

Ειδικοί πιστεύουν ότι με αφορμή την πανδημία θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις και θα μείνουν όχι μόνο εκείνες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα –κυρίως οικονομικής φύσεως- αλλά και αυτές που όντως είναι καλύτερες από άποψη προϊόντων που διαθέτουν στον κόσμο. Το πιστεύετε αυτό;

Θα κλείσουν, δυστυχώς, όσοι είχαν προβλήματα και πριν την πανδημία και τα κουκούλωναν. Νομίζω πως αυτή η κρίση έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να διακρίνει το αναγκαίο από το περιττό, να δει ποιες ήταν οι πραγματικές του ανάγκες και ποιες ήταν επίκτητες. Ήρθε, βλέπετε, η ώρα να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Όταν τα οικονομικά του κόσμου ζορίζονται ποιος είναι διατεθειμένος να σκορπάει τα λεφτά του σε ανούσια πράγματα; Αναζητά το ποιοτικό, αυτό που έχει διάρκεια, αλλά κι αυτό που τον κάνει εθνικά περήφανο, το «παπούτσι» από τον τόπο του, αρκεί να μην είναι ψεύτικο ή μπαλωμένο.

Τηλεοπτικά έχετε κάποιες εκκρεμότητες με τον ALPHA με την έννοια ότι, ενώ η εκπομπή σας πήγαινε πολύ καλά και σε νούμερα τηλεθέασης, λόγω της πανδημίας και της «παράλυσης» της εστίασης, δεν μπορέσατε να συνεχίσετε τα γυρίσματα. Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής για την τηλεοπτική σας πορεία;

Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για τα επόμενα σχέδιά μου, αλλά σίγουρα μόλις θα ανοίξει η εστίαση, οπότε θα είναι εφικτό να γίνουν γυρίσματα, θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο που αφήσαμε στη μέση και θα πάμε για τον προβλεπόμενο επόμενο.

 

Από όσα σας έχουμε δει να κάνετε τηλεοπτικά, ποιο προϊόν στο οποίο πρωταγωνιστήσατε ή συμμετείχατε, ξεχωρίζετε;

Για μένα όλα ήταν «παιδιά» μου. Ίσως το αγαπημένο μου είναι ο Εφιάλτης. Με συγκινεί η απήχηση που έχει στον κόσμο, που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν «Ζορό» που τα «χώνει» στους άσχετους με το επάγγελμα που κοροϊδεύουν τον πελάτη, που τους αφήνει τα λεφτά του και δεν τον σέβονται. Ο ρόλος του «Εφιάλτη» βγάζει γέλιο, αλλά απεικονίζει και μια θλιβερή πραγματικότητα.

 

Άλλη μία χρονιά παρακολουθούμε νεαρούς και νεαρές μάγειρες και μαγείρισσες να διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef στην Ελλάδα. Πώς κρίνετε το συγκεκριμένο προϊόν;

Βλέπω τακτικά Masterchef και το διασκεδάζω. Είναι ένα πετυχημένο τηλεοπτικό κόνσεπτ που ψυχαγωγεί του τηλεθεατές, ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός.

Θεωρείτε ότι ένας τέτοιος μαγειρικός ή –καλύτερα- τηλεοπτικός τίτλος μπορεί να εξασφαλίσει σε έναν μάγειρα μία καλύτερη διαδρομή στον χώρο της κουζίνας;

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αλλά τι πιστεύουν όσοι τους προσλαμβάνουν. Είναι ένας μαγειρικός διαγωνισμός δεξιότητας, όπως λέτε, δεν είναι σχολή μαγειρικής και όποιος βγαίνει νικητής έχει αποκομίσει μια γενική εμπειρία, όχι πτυχίο.

 

Είστε ένας από τους πιο πετυχημένους σεφ της χώρας μας. Άνθρωποι σαν εσάς που έχουν κατακτήσει τις «κορυφές» τους, έχουν όνειρα; Και αν ναι, ποια είναι αυτά τα όνειρα;

Φυσικά και έχω όνειρα, ο άνθρωπος κι αν γεράσει, δεν θα πάψει να κάνει όνειρα και να βρίσκει μέσα του τη δύναμη να τα υλοποιεί. Τα δικά μου, όσα μπορεί να ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας, τουλάχιστον, αφορούν την εξέλιξη της δουλειάς μου, την πρόοδο των εστιατορίων μου, καινούργια πλάνα, καινούργιες συνεργασίες… Τα υπόλοιπα ανήκουν στην προσωπική ζωή που λέγαμε πριν.

Τι σας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά τώρα που βρίσκεστε εκτός κουζίνας;

Καταρχήν δεν βρίσκομαι εντελώς εκτός κουζίνας. Προετοιμάζομαι, φτιάχνω τα αλλαντικά μου, τα ξίδια μου, τα τουρσιά, τις μαρμελάδες, τα τυριά… στο λίγο χρόνο που μου περισσεύει με χαλαρώνει η μουσική, το διάβασμα, το περπάτημα, το κολύμπι…

Πώς είναι μία μέρα σας εν μέσω καραντίνας;

Γεμάτη. Δουλεύω κάθε μέρα, όπως σας είπα. Τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται από μόνο του, εξάλλου. Ακόμα κι όταν φτάσει η στιγμή να αφήσεις το χρόνο να δράσει, εσύ πρέπει να βρίσκεσαι σε εγρήγορση, να παρακολουθείς την εξέλιξη όσων έφτιαξες, δεν υφίσταται «αυτόματος πιλότος» ούτε στην πιο σύγχρονη κουζίνα. Εσύ πρέπει να κρίνεις τι δεν πήγε καλά.

Τι σας κάνει να χαμογελάτε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;

Ένας φίλος, μια ντόμπρα κουβέντα, μια τρυφερή κίνηση, ένας ωραίος χαρακτήρας… Η ανθρωπιά, το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπό μας, όλα αυτά που συνθέτουν το νόημα της ζωής.

Τι σας κάνει να χάνετε το χαμόγελό σας;

Η φτώχια, η εξαθλίωση, οι καταστροφές, οι ζωές που ανατρέπονται από τα φυσικά φαινόμενα, η τυφλή βία, ο πόλεμος των συμφερόντων, η μικρότητα, η μιζέρια, η κακεντρέχεια, ο φθόνος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ