Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε στα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη. Η τελευταίος βασιλιάς των Ελλήννων έσβησε σε ηλικία 82 χρόνων στις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Ο Κωνσταντίνος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ έχασε τη μάχη λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Η οικογένειά του και μια μεγάλη μερίδα κόσμου είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του, ενώ η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών για κάποια ώρα.

βασιλιάς Κωνσταντίνος
βασίλισσα Φρειδερίκη-βασιλιάς Παύλος

Μέλη από αρκετές βασιλικές οικογένειες έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο αντίο. Η αδερφή του, βασίλισσα Σοφία, ο Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη βασίλισσα Λετίθια ανάμεσα στους royals που βρέθηκαν στη χώρα μας.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε στο Τατόι, Η επιθυμία του έγινε σεβαστή κι έτσι πλέον κείτεται στο μέρος όπου κείτονται και οι γονείς του.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ανέβηκε στον θρόνο το 1964 μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου. Ωστόσο, θα κυβερνούσε για λιγότερο από μια δεκαετία μετά την κατάργηση της μοναρχίας, καθώς διεξήχθησαν δύο δημοψηφίσματα μετά την κατάργηση, ένα αμφισβητούμενο το 1973 και ένα δεύτερο το 1974.

Ο Κωνσταντίνος έζησε για πολλά χρόνια στο Hampstead Garden Suburb του Λονδίνου, προτού τελικά επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010.

Oι τάφοι των γονιών του

photos: Greekroyalfamily

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ