Με ένα βαθιά προσωπικό κείμενο η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει την αποβολή του δεύτερου παιδιού της τον Ιούλιο. Το κείμενο έγραψε η ίδια στους Τάιμς της Νέας Υόρκης με τίτλο “Οι Απώλειες Που Μοιραζόμαστε” (The Losses We Share).

Η δημόσια εξομολόγηση της Μέγκαν περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν η ίδια και ο σύζυγος της πρίγκιπας Χάρι όταν βίωσαν την αποβολή της. “Ήξερα ενώ κρατούσα στην αγκαλιά μου τον πρωτότοκο παιδί μου ότι έχανα το δεύτερο” γράφει με συγκινητική ειλικρίνεια η Μέγκαν.

Ξεκινά την αφήγησή της με την καθημερινή ρουτίνα εκείνης της καλοκαιρινής ημέρας: την ετοιμασία του πρωινού, το τάισμα των σκύλων, το συμμάζεμα έως ότου όταν άλλαζε την πάνα του 14 μηνών τότε Άρτσι και “ένιωσε μία ισχυρή κράμπα”.

Κατόπιν περιγράφει την αγωνία και τη συντριβή της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι στο νοσοκομείο: “Ώρες αργότερα, βρισκόμουν σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου. Ένιωσα την αδεξιότητα της παλάμης του και φίλησα τις αρθρώσεις του, βρεγμένες από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτάζοντας τους κρύους άσπρους τοίχους, το βλέμμα μου πάγωσε. Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα θεραπευτούμε”.

Η προσωπική μαρτυρία της Δούκισσας του Σάσεξ έγινε πρώτη είδηση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κυρίως διότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε συνηθίζουν να μιλάνε δημόσια για την προσωπική τους ζωή. Το νέο ξάφνιασε τον κόσμο καθώς δεν ήξερε κανείς για την εγκυμοσύνη της Μέγκαν.

Όπως έγινε γνωστό, ο Χάρι ήταν σε συχνή επαφή με την οικογένεια του και το Παλάτι γνώριζε για την αποβολή όπως και για το άρθρο. Ο Έρλ Σπένσερ αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και θείος του Χάρι είναι ο μόνος που έκανε δημόσιες δηλώσεις στο κανάλι ITV εκδηλώνοντας την συμπάθεια και αλληλεγγύη του για το ζευγάρι.

“Δεν υπάρχει πρωτόκολλο όταν πρόκειται για τέτοια θέματα”, λέει στην ΕΡΤ ο ειδικός σχολιαστής του Παλατιού και πρώην γραμματέας της Βασίλισσας, Ντίκι Άρμπιτερ.

Πηγή: ert.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ