Η Ράκελ Γουέλς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Τον θάνατό της έκανε γνωστό η οικογένειά της, με το ΤΜΖ να επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη είδηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέθανε χθες το πρωί μετά από ασθένεια που την ταλαιπωρούσε.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε επισκεφθεί την Κύπρο στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και πριν τη τουρκική εισβολή, λόγω των γυρισμάτων της ταινίας «Αμαρτία», με σκηνοθέτη τον ελληνοϊταλικής καταγωγής Γιώργο Κοσμάτο. Συγκεκριμένα, έμενε στο κατεχόμενο σήμερα Κάρμι, στη Κερύνεια. Αυτή η ταινία αποτέλεσε το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός που βίωσε η Κύπρος στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τα γυρίσματα έγιναν τόσο στο Κάρμι όσο και στις παραλίες της Χρυσοκάβας στην Κερύνεια.

Κατά τη παραμονή της στο νησί, είχε συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ όσο καιρό ήταν στην Κύπρο είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τους ντόπιους.

Μάλιστα, εκτός από την ταινία «Αμαρτία», υπάρχει και σχετικό ντοκιμαντέρ το οποίο δημιούργησαν οι Γιώργος Αβραάμ και Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, με τίτλο «Πολυαγαπημένες μέρες» το οποίο προβλήθηκε στο κινηματογράφο. Το ντοκιμαντέρ προβάλει μαρτυρίες κατοίκων του χωριού για την διαμονή της ηθοποιού στο νησί και τα γεγονότα που έζησαν όσο υπήρχαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Κύπρο.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη της Ράκελ Γουέλς στην Κύπρο και το trailer του ντοκιμαντέρ:

Στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ ”Beloved Days”:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ