«Οι μοναχές και οι ιερείς βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο», παραδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε φοιτητές Θεολογίας στη Ρώμη, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στην ομιλία του ο 85χρονος Ποντίφικας τόνισε πως διαπράττουν αμάρτημα τόσο οι λαϊκοί – γυναίκες και άνδρες – όσο και αυτοί που υπηρετούν την Εκκλησία, όταν παρακολουθούν πορνό στο διαδίκτυο.

«Είναι ένα αμάρτημα, που πολλοί άνθρωποι, πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες και επίσης, ιερείς και μοναχές, διαπράττουν. Είναι ο Διάβολος που μπαίνει στη μέση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πορνογραφία που αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως αυτή που περιλαμβάνει την κακοποίηση παιδιών, η οποία, ήδη, θεωρείται εκφυλισμός. Αλλά (αναφέρομαι) στην πορνογραφία που θεωρείται κάπως “φυσιολογική”», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους φοιτητές Θεολογίας και αυριανούς υπηρέτες της Εκκλησίας να είναι προσεκτικοί με το διαδικτυακό πορνό και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Αγαπητά αδέλφια να είστε προσεκτικοί με αυτό». Σύμφωνα με την Κατήχηση στην Καθολική Εκκλησία απαγορεύεται στις μοναχές και στους ιερείς να βλέπουν πορνογραφικό υλικό καθώς μια εικόνα με σεξουαλικό περιεχόμενο αποτελεί «προσβολή κατά της αγνότητας».

Στην πρόσφατη ομιλία του στους φοιτητές Θεολογίας στη Ρώμη ο Πάπας αναφέρθηκε στην σχέση του με την Τεχνολογία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τα νέα ψηφιακά εργαλεία. Ο ίδιος, αποκάλυψε στο ακροατήριο πως όταν χειροτονήθηκε δεσπότης στην γενέτειρά του, Αργεντινή, του δόθηκε ως δώρο ένα κινητό τηλέφωνο αλλά το χρησιμοποίησε μόνο για να καλέσει την αδελφή του και αμέσως μετά το επέστρεψε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ