Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία στην Ελλάδα μετά και τη σύγκρουση των τρένων που προκάλεσε τον θάνατο αθώων ψυχών και των τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

«Εμπιστευόμενος τις ψυχές των εκλιπόντων στο στοργικό έλεος του παντοδύναμου Θεού, ο πάπας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος υπουργός Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν.

Ακόμα, αυτό που τονίστηκε είναι το εξής: «Προς τους τραυματίες, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσους παρέχουν βοήθεια, ο Σεβασμιότατος στέλνει την ευλογία του για τη δέσμευση και την αλληλεγγύη τους».

τέμπη πάπας φραγκίσκος
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ελλάδα, μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στο ύψος της Λάρισας, που στοίχισε τη ζωή 36 συμπολιτών μας και οδήγησε άλλους στο νοσοκομείο.

Το τριήμερο πένθος ξεκινά να ισχύει από σήμερα 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Λόγω της σύγκρουσης, μάλιστα, αποφασίστηκε να αναβληθούν και οι σημερινές συνεδριάσεις στην Βουλή των Ελλήνων.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ