Μπαίνουν στον χώρο της φωτογράφισης με matchy-matchy looks με ξεχωριστή λεπτομέρεια τα ασορτί παπούτσια τους. Ξεκινά η φωτογράφιση και όσοι είμασταν στο στούντιο, μείναμε να τους χαζεύουμε με ένα απέραντο χαμόγελο… Δύσκολο να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από τα νάζια και τις γλύκες του μικρού Άρη!

Θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί με τις ώρες και να χαζεύουμε τον Βασίλη με τον γιο του να ποζάρουν όλο νάζι στην κάμερα, αλλά είχαμε και μια κουβέντα να κάνουμε! Έτσι, αφήσαμε για λίγο τον μικρό Αρούλη στη μαμά του, που ήταν εκεί και τους καμάρωνε, και κάναμε μια χαλαρή συζήτηση με τον Βασίλη, ο οποίος μας αποκάλυψε πώς η πατρότητα έχει αλλάξει τη ζωή του…

Τι σημαίνει για σένα πατρότητα;

Πριν τον ερχομό του παιδιού, στο μυαλό μου είχα συνδεδεμένη την πατρότητα με το πρότυπο του δικού μου πατέρα. Τώρα που είμαι εγώ πατέρας, για μένα η πατρότητα είναι τα πάντα! Η προστασία, η αγάπη… Είναι πάρα πολλά που δεν μπορώ να τα χωρέσω σε μια λέξη.

Ένιωθες έτοιμος να γίνεις πατέρας;

Ένιωθα έτοιμος, διότι ήθελα να κάνω οικογένεια! Όταν όμως γεννήθηκε το μωρό και το πήρα στα χέρια μου, στην αρχή φοβήθηκα και είπα: «Ωχ! Και τώρα τι;», αλλά για έναν περίεργο λόγο ήταν σαν κάποιος να άνοιξε το κεφάλι μου και να έβαλε μέσα ένα εγχειρίδιο για γονείς και λειτουργούσα σαν να ήταν το τρίτο μου παιδί!

Πώς άλλαξε η ζωή σου μετά τον ερχομό του παιδιού;

Η ζωή μου άλλαξε πάρα πολύ, σε πολλούς τομείς… Από τους πιο απλούς, μέχρι τους πιο σοβαρούς. Πηγαίνεις με το πρόγραμμα του μωρού, εσύ μπαίνεις λίγο στην άκρη, αλλά σίγουρα αξίζουν αυτές οι ‘θυσίες’. Ό,τι κι αν έχω, μπορεί να είμαι θυμωμένος ή στεναχωρημένος, όμως μόλις τον κοιτάξω ξεχνάω τα πάντα!

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου μόλις αντίκρισες τον μικρό;

Έκλαψα μόλις τον αντίκρισα! Ήμουν στο μαιευτήριο και ζώντας όλη την εμπειρία, ένιωθα σαν να έπαιζα σε ταινία. Συγκινήθηκα πάρα πολύ, έκλαψα και έπιασα το χέρι τη Νίκης και της είπα: «Να μας ζήσει». Ήταν τόσο συγκινητικό το γεγονός ότι φέραμε εμείς αυτό το πλασματάκι στον κόσμο, το οποίο περιμέναμε εννέα ολόκληρους μήνες να το γνωρίσουμε… Ούτε το φύλο δεν ξέραμε!

Πώς βιώσατε την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Ήταν πάρα πολύ όμορφοι μήνες, περισσότερο για τη μάνα! Εγώ είχα άγχος, ήμουν λίγο υπερπροστατευτικός με τη Νίκη, γι’ αυτό και της ζήτησα συγγνώμη μετά. Έλειψα και ένα μήνα στην Αυστραλία εκείνη την περίοδο, άρα ήταν ακόμη πιο δύσκολο!

Χαρακτηρίζεις με υποκοριστικά τον μικρό; Πες μας ένα

Ο χαχανούλης, διότι συνέχεια μας κοιτά και χαμογελά και μαγουλήθρας!

«ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ»

Ποιο πρότυπο πατέρα θέλεις να είσαι για τον γιο σου;

Δεν ξέρω αν θέλω να είμαι κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο. Θεωρώ ότι τα παιδιά, δεν μας ανήκουν! Θα αποκτήσουν τη δική τους αντίληψη και τα δικά τους «θέλω». Σαν πατέρας, θα δώσω τις συμβουλές και τις πληροφορίες που χρειάζεται, απλώς θέλω να βλέπει σε μένα -πέρα από έναν πατέρα- και ένα φίλο. Θέλω να μπορεί να μου μιλήσει και να νιώθει άνετα να μου ανοίγεται!

Έτυχε να διαφωνήσετε σε κάτι με τη Νίκη σχετικά με την ανατροφή του μωρού;

Η Νίκη έχει ψάξει από πολύ πιο πριν κάποιες διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε στο μεγάλωμα του μικρού, για παράδειγμα με την τροφή και τον θηλασμό. Η Νίκη ήθελε να κάνει αποκλειστικό θηλασμό και το σεβάστηκα. Της είπα: «Αν το αντέχεις, εγώ θα σε στηρίξω όσο πιο πολύ μπορώ».

Τι έχεις μάθεις από τον μικρό Άρη, αυτούς τους πρώτους μήνες της ζωής του;

Να κάνω πιο πολύ υπομονή! Επίσης μου έμαθε ότι, είναι αχρείαστο να αγχόνομαι και να στεναχωριέμαι για μικροπράγματα.

Στο θέατρο αυτή την περίοδο, υποδύεσαι τον ρόλο του γιού, για την ευτυχία του οποίου, ο πατέρας του κάνει τα πάντα. Σε έχει βοηθήσει αυτός ο ρόλος να καταλάβεις τη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του;

Σίγουρα η δουλειά μου θα με βοηθήσει υποσυνείδητα να αλλάξω σαν άνθρωπος. Αυτό το βλέπω και από άλλους συναδέλφους που μετά που έγιναν γονείς έχουν άλλες αντιλήψεις και βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

Υπήρξε κάποια στιγμή που να ένιωσες ιδιαίτερα περήφανος που είσαι πατέρας;

Πολλές φορές νιώθω περήφανος, ακόμη κι όταν μου λένε «α μα τι όμορφο μωρό» ή «τι ήσυχος που είναι»… Είναι στιγμές που λες, μάλλον κάτι κάνουμε καλά, από την άποψη ότι μεγαλώνει όμορφα και ήρεμα, γι’ αυτό μόνο περήφανος μπορώ να νιώθω!

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που πήρες από τους γονείς σου και θα ήθελες να το μεταφέρεις και στο δικό σου παιδί;

Να είναι αυτός που είναι και να μεγαλώσει σαν ένα καλό παιδί! Δεν με απασχολεί τί θα σπουδάσει ή τί θα κάνει στη ζωή του… Θέλω να μεγαλώσει και να ξέρει ποιος είναι, από που προέρχεται και να έχει κάποιες γερές βάσεις. Να ξέρει ποιος είναι ο εαυτός του και ότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη!

Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία που θα ήθελες να τη ζήσεις και με τον μικρό Άρη;

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, έχω πάρα πολλές αναμνήσεις να θυμάμαι. Θα ήθελα να πάω για κάμπινγκ με τον γιο μου, όπως κάναμε εμείς όταν είμασταν παιδιά. Επειδή η μητέρα μου είναι από την Ελλάδα, πηγαίναμε πάρα πολλές φορές να κατασκηνώσουμε σε θάλασσες.

Πώς σκοπεύετε να περάσετε τις πρώτες σας διακοπές μαζί με τον μικρό;

Περιμένουμε την Αυγουστιάτικη άδεια για να πάμε σε ένα νησάκι στην Ελλάδα!

Είναι νωρίς να ρωτήσω αν σκέφτεστε και για δεύτερο παιδάκι;

Θα ήθελα μια κόρη! Πριν μάθουμε το φύλο του μωρού, ήμουν πεπεισμένος ότι ο Άρης θα είναι κόρη (γέλια).

«ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΚΡΑΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους υπόλοιπους μπαμπάδες;

Αυτό που θέλω να πω κι επιμένω σ’ αυτό είναι πως αν ένας πατέρας, κρατά καλά τη μητέρα του παιδιού, θα είναι και η οικογένεια του καλά!

Beauty for him: Τα προϊόντα περιποίησης που κάθε άντρας χρειάζεται

Credits: 
Φωτογραφίες: Dimitris Q
Sponsored by Nivea

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ