Στην εφημερίδα Bild, παραχώρησε συνέντευξη ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και σκηνοθέτης Μόργκαν Φρίμαν κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα του. Ο 85χρονος ηθοποιός μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τις συνολικά 100 ταινίες που έχει συμμετάσχει αλλά και για τον ρατσισμό που βίωσε στο Χόλιγουντ.

Ο Φρίμαν έκανε αναφορά στην πολιτική ορθότητα που επικρατεί στο Χόλιγουντ και το καλό πρόσωπο που θέλουν να δείξουν οι παραγωγοί ταινιών, για να μην κατηγορηθούν για ρατσισμό. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό. Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ταινία, κλήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα υποδύονταν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει κι αυτός έναν τέτοιο ρόλο, έχασε τη δουλειά στην ταινία. «Με είδαν ξαφνικά ως πρόβλημα και πολύ επαναστάτη», όπως επισημαίνει.

Ο Φρίμαν έχει επίσης τη δική του άποψη για τον ρόλο του στο «Deep Impact» του 1998, όπου υποδυόταν τον πλανητάρχη. Όπως λέει, «Δεν υποδύθηκα το ρόλο ενός μαύρου προέδρου. Έπαιξα το ρόλο ενός προέδρου που είναι μαύρος», υπογραμμίζοντας ότι είναι μία μικρή αλλά λεπτή διαφορά.

Ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός έχει τη δική του οπτική για το θέμα του ρατσισμού. Πιστεύει ότι ο ρατσισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δεν μιλούσαν για αυτόν όλη την ώρα. Πιστεύει ότι οι μαύροι δεν θα πρέπει να έχουν ειδική αλλά κανονική μεταχείριση.

Ακόμα, παραδέχεται ότι αν και έχει κάνει μία μεγάλη περιουσία υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζεται να ζει σε μια τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια, αυτό είναι χαζό». Η περιουσία του υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια, λατρεύει τη φύση και δεν του αρέσει η χλιδή. Στην πολιτεία του Μισισιπή, έχει φτιάξει ένα ράντσο σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στους γονείς του, και όπως λέει στη γερμανική εφημερίδα, έχει πολλά άλογα και αποικίες μελισσών.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Φρίμαν έχει βραβευτεί με Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Million Dollar Baby» και έχει προταθεί για Όσκαρ άλλες τέσσερις φορές, εκ των οποίων τρεις φορές για Α’ ανδρικού ρόλου στις ταινίες: «Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι» (Driving Miss Daisy, 1989), «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (The Shawshank Redemption, 1994) και «Ανίκητος» (Invictus, 2009), καθώς και μία φορά για Β’ ανδρικού ρόλου στην ταινία «Το δόκανο» (Street Smart, 1988). Έχει κερδίσει και πέντε Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα βραβεία για τις ταινίες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ