Ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα ανέδειξε η συμπατριώτισσα μας και ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου. Μίλησε για τις διαφορές στις έννοιες coming out και outing και παράλληλα έδωσε συμβουλές για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα δύο περιστατικό.

Η Μαριέλλα Σαββίδου αρχικά ξεκάθαρισε ότι το coming out συμβαίνει όταν το άτομο από δική του πρόθεση ,θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσδιορισμό του και το outing ως έννοια αφορά την ακούσια έκθεση του ατόμου σε σχέση με τον σεξουαλικό του προσδιορισμό. Δηλαδή,,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει ο ίδιος ότι είναι gay είναι το λεγόμενο ‘coming out’ και στην αντίθετη περίπτωση στο outing δηλαδή ,όταν άλλοι εκθέτουν την σεξουαλική ταυτότητα του ατόμου χωρίς την συναίνεση του.

Η γνωστή ηθοποιός αφότου έθιξε το πολύ σημαντικό θέμα του coming out και του outing , μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η στήριξη από το φιλικό περιβάλλον του ατόμου καθώς επισής και στο ατομικό δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα likes ήταν πάρα πολλά , αλλά  και τα comments επίσης  που επικροτούσαν την τοποθέτηση της στο θέμα αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ