Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε για τη νέα του παράσταση, την τηλεόραση, τα πολιτικά δρώμενα και έκανε μια αναφορά στην απώλεια της συζύγου του, που τον στιγμάτισε.

Ανάμεσα σε όσα είπε στο «2night Show», ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε και στο όνειρο που έβλεπε από παιδί, το οποίο τον οδήγησε στη συγγραφή του έργου «Όταν Πέθανα».

«Το έργο το έγραψα μέσα σε 15 μέρες, τους ρόλους τους ακούω μέσα στο κεφάλι μου και αντιγράφω αυτό που ακούω. Πρώτα πρέπει να τους σχεδιάσω και μετά να τους αφήσω κάπου για να τους ακούσω. Γι’ αυτό δεν θα δεις ποτέ μουντζούρα στα γραπτά μου, γράφω με το χέρι» είπε αρχικά.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: «Από μικρό παιδί έβλεπα το ίδιο όνειρο: ότι έχω πεθάνει, με πηγαίνουν στην εκκλησία και στην εκκλησία βγαίνω εγώ απ’ το φέρετρο, πιάνω ένα μικρόφωνο και τους κάνω όλους να γελάνε. Αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο και με έναν τρόπο αυτό το παιδικό μου όνειρο αποφάσισα μέσα από κάποιες συγκυρίες να δένουν όλα όσα έχω ζήσει στο κεφάλι μου και είπα “ας πούμε λοιπόν ότι πεθαίνω”. “Όταν Πέθανα”. Τι θα ήθελα να δω; Ένας ακόμα λόγος είναι, επειδή πέρναγα πολύ ζόρι ψυχολογικό από τον θάνατο της γυναίκας μου, προτιμούσα να ζω σε ένα έργο που συμβαίνουν άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά από τη ζωή μου».

Ακόμη, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε για την πολιτική σκηνή και τον ρόλο των σατιρικών συγγραφέων:

«Σε μια κρίση πρέπει ο σατιρικός συγγραφέας να κάνει κολοτούμπες και να κάνει τον αστείο; Αυτή είναι η δουλειά μου; Εγώ νομίζω ότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Δεν θα ξαναερχόταν η δεξιά αν υπήρχε το κέντρο. Ο ρόλος του καλλιτέχνη δεν είναι να κάνει κολοτούμπες. Κολοτούμπες κάνουν μόνο οι πολιτικοί. Σέβομαι πολύ τον κόσμο. Δεν θα αλλάξω την άποψή μου. Θα έκανα ακριβώς τα ίδια. Αν δεν σκεφτόμουν θα έπρεπε να παραδεχθώ ότι ήμουν ηλίθιος. Έχει τρόπο το σύστημα να σε τιμωρήσει. Κανείς δεν μίλαγε με εμένα μπροστά. Πήραν όλοι οι δημοσιογράφοι τα όπλα και πυροβολούσαν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ