Ανήμερα της πρώτης δίκης για το ελληνικό #metoo για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας στην ιστιοπλοΐα από τον προπονητή της, η Σοφία Μπεκατώρου, καλεσμένη στον καναπέ του “Στούντιο 4“, αναφέρθηκε στην απόφασή της να μιλήσει πριν έναν χρόνο, μια απόφαση που άλλαξε πάρα πολλά στη χώρα μας.

«Είμαι μάρτυρας αυτής της υπόθεσης. Με πλησίασε αυτή η κοπέλα και μου μίλησε. Έχοντας δει τις δημόσιες καταγγελίες μου και την αγάπη του κόσμου, το πώς το αγκάλιασαν αυτό το metoo γι’ αυτό συνέβη εκείνη την ώρα στην Ελλάδα, ήταν η αφετηρία μιας άλλης συμπεριφοράς. Μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς να σταθούμε στον συνάνθρωπό μας», δήλωσε αρχικά.

«Στον πρωταθλητισμό έχω μάθει ένα πράγμα: όταν βλέπεις που θέλεις να πας ό,τι και να γίνεται πας. Εγώ, όταν άρχισαν όλα αυτά ήμουν αποφασισμένη. Ήμουν έτοιμη για το χειρότερο σενάριο και πολύ λιγότερο για το σενάριο που εξελίχθηκε. Οπότε όλα ήταν προς το καλύτερο. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση όμως δε μπορώ να μιλήσω πολύ γιατί είμαι μάρτυρας. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, 26 του μήνα θα απαγγελθούν οι κατηγορίες. Ήταν μια πάρα πολύ έντονη μέρα και για μένα και για την κοπέλα. Κυρίως για την κοπέλα γιατί ξαφνικά όλο αυτό που κάνεις μια προσπάθεια να το αποτάξεις, το βλέπεις μπροστά σου. Η παρουσία του δράστη ήταν τρομακτική. Τα μάτια, ο τρόπος που κοίταζε και προσπαθούσε να προκαλέσει με τη ματιά του. Οι γονείς υποστηρικτικοί πολύ και αρκετά φορτισμένοι συναισθηματικά γιατί είναι δύσκολη η θέση τους», προσέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Είναι μια πολύ καλή αρχή. Είναι το πρώτο δικαστήριο. Μιλήσαμε πολύ με την Αμαλία. Ήταν πολύ ψύχραιμη. Θεωρώ ότι είναι έτοιμη για τον αγώνα που θα δώσει. Αλλάζει κάτι στα θύματα, αλλάζει πολλά σε εμάς που το έχουμε βιώσει. Απελευθερώνεσαι. Βγάζει την ευθύνη από πάνω σου». προσέθεσε και σε άλλο σημείο τόνισε: «Την ευθύνη τη νιώθω γιατί πάντα με ενδιέφερε το κοινό καλό. Τα χρόνια που ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό, εστίασα στον εαυτό μου. Τώρα, κλείνοντας το κομμάτι του πρωταθλητισμού νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινό και να βοηθήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ