Για τη δική της περιπέτεια με τον κορωνοϊό μίλησε η Αθηναΐς Νέγκα στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή Live news, όπου μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε την εμπειρία, τα συμπτώματα και τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι.

Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ανέφερε συγκεκριμένα:

“Έχασα κιλά. Αν ήταν κορωνοϊός αυτό που πέρασα, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρασα μια παρατεταμένη ίωση. Δεν πήγα ποτέ να κάνω το τεστ, γιατί δεν ήθελα να απασχολήσω μια εφημερία σε ένα νοσοκομείο με το 37,8 πυρετό που είχα. Μέχρι 38 έφτασε ο πυρετός μου. Όταν έχεις γρίπη για πάνω από 3-4 μέρες που είναι η συνηθισμένη γρίπη, και αυτό το πράγμα κρατάει πάνω από μία εβδομάδα, και δεν τρως τίποτα, και δεν έχεις όρεξη, και βήχεις, ναι, είσαι καταβεβλημένος. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, θα ήταν ψέμα.

Δεν έχω ιδέα πώς κόλλησα. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν από το περιβάλλον μου να έχει νοσήσει. Οπότε και εγώ υποθέτω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ασυμπτωματικοί ανάμεσά μας. Στο σπίτι όταν περάσανε δύο τρεις μέρες και κατάλαβα ότι δεν έχω μια κοινή γρίπη, κλείστηκα σε ένα δωμάτιο, όπου δεν έπρεπε να μπουν τα παιδιά. Τα παιδιά μου είναι δέκα και δύο ετών. Ο άντρας μου δεν έμπαινε μέσα, μου άφηναν το φαγητό έξω από το δωμάτιο.

Το δύσκολο στο σπίτι ήταν να επιβιώσουμε με τη μαγειρική του άντρα μου. Γιατί χρειάστηκε να μαγειρέψει αυτός όσο ήμουν άρρωστη. Αλλά το περάσαμε αυτό το δύσκολο κομμάτι μια χαρά. Με αγχώνει όμως πολύ το κομμάτι το οικονομικό και το εργασιακό. Αισθάνομαι ότι δεν σώζεται το πράγμα με επιδόματα. Το να δίνεις επιδόματα σε ανθρώπους για 45 ημέρες, και για άλλες 45 ημέρες να μην μπορεί να τους απολύσει ο εργοδότης, και μετά να μένουν στο έλεος του τι πρόκειται να συμβεί, για εμένα δεν σημαίνει τίποτα. Αισθάνομαι ότι αυτά τα 800 ευρώ τα έχουν πάρει και πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τα είχαν ανάγκη. Νομίζω ότι αυτό που θα με έκανε να αισθάνομαι πιο ασφαλής στο κομμάτι το εργασιακό, θα ήταν να δοθούν ισχυρότερα κίνητρα στους εργοδότες για να μην κάνουν απολύσεις στη συνέχεια”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ