Η Angelina Jolie, η οποία είναι ενεργή όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, καλεί τους followers της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στο Αφγανιστάν. Η 46χρονη ηθοποιός και ανθρωπιστής μοιράστηκε μια προσωπική επιστολή που έλαβε από μια νεαρή γυναίκα, σημεία της οποίας ήταν ασαφή για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

«Μια νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν μου έστειλε αυτό το γράμμα», ξεκίνησε η Angelina Jolie τη λεζάντα της ανάρτησής της. «Προστατεύω την ταυτότητά της, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σχολείο από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία», σημειώνοντας ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν «συλλαμβάνονται απλώς επειδή συμμετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις». Η star ανέφερε ότι η νεαρή κοπέλα έγραψε: «Μπορεί ποτέ να μην μπορέσω να βγω ξανά έξω ή ακόμη και να μιλήσω καθώς είμαι κορίτσι».

Έπειτα, η Angelina Jolie μοιράστηκε ένα άλλο απόσπασμα από το γράμμα της νεαρής γυναίκας. «Νιώθω ότι οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλήσουν ή να προβάλουν τον λόγο τους. Τα δικαιώματα της γυναίκας αφαιρούνται και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα στη χώρα».

Στη συνέχεια, η γυναίκα που έγραψε το γράμμα στην Jolie ανέφερε πως «λίγες εβδομάδες πριν, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν δύο από τις γυναίκες που ύψωσαν τη φωνή τους για να ζητήσουν τα δικαιώματα της γυναίκας και την ελευθερία».

«Παρακαλώ παρακολουθήστε τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, όπου νεαρές γυναίκες παίρνονται από τα σπίτια τους τη νύχτα υπό την απειλή όπλων και εξαφανίζονται, και νέοι περιορισμοί επιβάλλονται στην ελευθερία των γυναικών και των κοριτσιών μέρα με τη μέρα. Παρακαλώ βοηθήστε να μην ξεχαστούν», ανέφερε και επισήμανε τα ονόματα των ακτιβιστών που αγνοούνται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ