Τα τραγούδια της Μελίνας έδωσαν ραντεβού με «ξεναγό» στα πιο όμορφα μουσικά ταξίδια την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κατάμεστο Κηποθέατρο Λεμεσού. 

Με αφορμή το Έτος Μελίνα Μερκούρη, 100 χρόνια από την γέννηση της κορυφαίας καλλιτέχνιδας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με μία οκταμελή ορχήστρα ερμηνεύει τραγούδια που ερμήνευσε η Μελίνα σε ταινίες, θεατρικά έργα κι όχι μόνο. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι , Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων συνθετών τα οποία έγραψαν την δική τους ιστορία. 

Η Μελίνα φώτισε την τέχνη και την πολιτική με τον δικό της μοναδικό τρόπο και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με απαρχή την Κύπρο μάς σε μοναδικές βραδιές. Ο Αlpha βρέθηκε στον χώρο της συναυλίας και λίγη ώρα πριν ανέβει στην σκηνή μας μίλησε για το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που αξίζει να είσαι μέρος αυτού. Η ίδια ανέφερε

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις συναυλίες αυτές. Μετά από μια «ησυχία» στην Ελλάδα ήρθαμε με πολύ μεγάλη και χαρά και αγάπη εδώ στην Κύπρο για τις συναυλίες για τα “100 χρόνια Μελίνα Μερκούρη”. Είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσο καιρό να συναντιέσαι με το κοινό. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας…

Συναυλία… ωδή στην Μελίνα Μερκούρη. Τί σας συνδέει με αυτή την γυναίκα;

Και μόνο το όνομά της μου προκαλεί συγκίνηση. Την γνώρισα και την λάτρεψα και ανταλλάζαμε κάθε χρόνο ευχές γιατί γεννηθήκαμε και την ίδια ημέρα (18 Οκτωβρίου). Η Μελίνα κρύβει μέσα της την Ελλάδα. Είχε πει ότι θα πεθάνω όταν θα σταματάτε να τραγουδάτε τα τραγούδια μου και θα ξαναγεννηθώ όταν τα μάρμαρα του Παρθενώνα γυρίσουν στην Ελλάδα. Για το δεύτερο ακόμα γίνονται προσπάθειες, όσο για το πρώτο ελπίζω σήμερα να της στέλνουμε ένα γλυκό μήνυμα με αυτές τις συναυλίες.

Είναι συναυλίες που το κοινό δεν σταματά να τραγουδά. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στις σπουδαίες γυναίκες της Κύπρου, που και η Μελίνα ήταν κοντά τους τα δύσκολα χρόνια. Θυμάμαι ακόμα και ανατριχιάζω και έχω χαραγμένη στο μυαλό μου τις εικόνες με την Μελίνα ντυμένη στα λευκά και τις μαυροφορεμένες γυναίκες πιασμένες χέρι-χέρι προς τα κατεχόμενα.

Και μια ευχή για τους Κύπριους και τον κόσμο που σας αγαπά;

Εύχομαι ειρήνη στον κόσμο, αγάπη και όνειρα. Γιατί χωρίς όνειρα δεν μπορούμε να πάμε μισό βήμα μπροστά…

Η επόμενη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παττίχειο θέατρο Λάρνακας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ