Μία επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς της πραγματοποίησε η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια του Αlpha και της εκπομπής «Ώρα για Μελέτη» ανάρτησε φωτογραφίες με την πολυαγαπημένη γιαγιά της στο Instagram και μοιράστηκε τα συναισθήματα της κάθε φορά που επισκέπτεται το σπίτι της.

«Σήμερα πήγα επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς μου. Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στον Πειραιά. Εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι το σπίτι μου. Όλα είναι αλλιώς εκεί. Ο αέρας, οι μυρωδιές, η αναμνήσεις, η ασφάλεια. Στο σαλόνι, σε μια κλασσική σιφονιέρα «γιαγιάς» οι φωτογραφίες όλων μας. Αυτή η φωτογραφία μου είναι η Αγαπημένη της γιαγιάς μου.

Δεν ξέρω γιατί της αρέσει τόσο πολύ… την έχει επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες φωτογραφίες. Ξέρω πως θα ακουστεί αμήχανα, αλλά κάθε φορά που βλέπω τη γιαγιά μου φοβάμαι μήπως είναι κ η τελευταία. Κ σκέφτομαι πως όλοι είμαστε τόσο …περαστικοί από εδώ. Στην ηλικία μου η γιαγιά μου απέκτησε το πρώτο της εγγόνι… 42 χρόνων ήταν. Μια καλλονή γυναίκα. «Περπατούσε κ τρίζανε οι πλάκες» λένε όσοι τη γνώριζαν πιο νέα. Η γιαγιά μου πάσχει από άνοια. Δύσκολα θυμάται, μπερδεύεται εύκολα, μπλοκάρει, δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει «κορωνοΐος». Τη βλέπω να έχει κουραστεί, σα να έχει σταματήσει ο χρόνος για εκείνη την ώρα που για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται. Κ μια κοιτώ τη γιαγιά μου, μια το πασαλιμανι όπου μεγάλωσα, κ μου έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη… κ συνειδητοποιώ φίλε πως ο χρόνος τρέχει. Την παρατηρώ κ προσπαθώ να την αποτυπώσω μέσα μου. Περήφανη , περιποιημένη ακόμα κ κλεισμένη μέσα στο σπίτι, να κάθεται έχοντας τα πόδια της σταυρωμένα όπως οι πριγκίπισσες, με τα κοσμήματα της, ακόμα κ αν δεν την δει κανείς, κ με τα αγαπημένα της τσιγάρα στην άκρη. Μανιακή, φανατική, πορωμένη καπνίστρια. Ρωτώ τη γιαγιά μου: «γιαγιούλα βλέποντας πίσω σήμερα που είσαι 86 χρόνων, τελικά η ζωή περνάει γρήγορα?» «Ναι παιδί μου, αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά.», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στο εκτενές μήνυμά της.

 

 

View this post on Instagram

 

Σήμερα πήγα επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς μου. Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στον Πειραιά. Εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι το σπίτι μου. Όλα είναι αλλιώς εκεί. Ο αέρας, οι μυρωδιές, η αναμνήσεις, η ασφάλεια. Στο σαλόνι, σε μια κλασσική σιφονιέρα «γιαγιάς» οι φωτογραφίες όλων μας. Αυτή η φωτογραφία μου είναι η Αγαπημένη της γιαγιάς μου. Δεν ξέρω γιατί της αρέσει τόσο πολύ… την έχει επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες φωτογραφίες. Ξέρω πως θα ακουστεί αμήχανα, αλλά κάθε φορά που βλέπω τη γιαγιά μου φοβάμαι μήπως είναι κ η τελευταία. Κ σκέφτομαι πως όλοι είμαστε τόσο …περαστικοί από εδώ. Στην ηλικία μου η γιαγιά μου απέκτησε το πρώτο της εγγόνι… 42 χρόνων ήταν. Μια καλλονή γυναίκα. «Περπατούσε κ τρίζανε οι πλάκες» λένε όσοι τη γνώριζαν πιο νέα. Η γιαγιά μου πάσχει από άνοια. Δύσκολα θυμάται, μπερδεύεται εύκολα, μπλοκάρει, δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει «κορονοΐος». Τη βλέπω να έχει κουραστεί, σα να έχει σταματήσει ο χρόνος για εκείνη την ώρα που για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται. Κ μια κοιτώ τη γιαγιά μου, μια το πασαλιμανι όπου μεγάλωσα, κ μου έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη… κ συνειδητοποιώ φίλε πως ο χρόνος τρέχει. Την παρατηρώ κ προσπαθώ να την αποτυπώσω μέσα μου. Περήφανη , περιποιημένη ακόμα κ κλεισμένη μέσα στο σπίτι, να κάθεται έχοντας τα πόδια της σταυρωμένα όπως οι πριγκίπισσες, με τα κοσμήματα της, ακόμα κ αν δεν την δει κανείς, κ με τα αγαπημένα της τσιγάρα στην άκρη. Μανιακή, φανατική, πορωμένη καπνίστρια. Ρωτώ τη γιαγιά μου: «γιαγιούλα βλέποντας πίσω σήμερα που είσαι 86 χρόνων, τελικά η ζωή περνάει γρήγορα?» «Ναι παιδί μου, αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά.» #timeflies

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram) on

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ