Όλοι έχουμε επιθυμήσει κάποια στιγμή μια γλυκιά μπουγάτσα για πρωινό αντίστοιχη με αυτή που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Με την συνταγή που ακολουθεί μπορεί ο καθένας να παρασκευάσει μια λαχταριστή γλυκιά μπουγάτσα μόνο με τρία υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

ΥΛΙΚΑ

  1. 450 γρ. φύλλο κρούστας
  2. 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  3. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρόγγυλο ταψί.
  2. Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού.
  3. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
  4. Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20′.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, 1 & 1/2 κουτάκι νερό (αφού αδειάσουμε το ζαχαρούχο μετράμε τη ποσότητα του νερού με το κουτάκι) και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 20′-25′ ακόμα.
  7. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ