Η Καθαρά Δεύτερα έρχεται και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την Κυριακή του Πάσχα. Για ακριβώς 40 ημέρες, όσο διαρκεί δηλαδή η περίοδος της Σαρακοστής, κάποιοι επιλέγουν να νηστέψουν, μέχρι και το Σάββατο της Ανάστασης, όπου θα γευτούν την πεντανόστιμη μαγειρίτσα και θα τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά.

Ποιος είπε, όμως, ότι η περίοδος της νηστείας δεν έχει και τα γλυκά της; Σαφώς, το πιο διάσημο και γευστικό δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά, τον οποίο μάλιστα μπορούμε να τον φτιάξουμε όλοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την περίφημη συνταγή του χαλβά 1,2,3,4.

Υλικά:

  • 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Για το σιρόπι:

  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε δύο κατσαρόλες, μία μικρή και μια μεγάλη. Στη μεγάλη βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού. Στη μικρή βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Ταυτόχρονα, βράζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει καλή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για μερικά λεπτά.

Έπειτα, βγάζουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Όταν έχουμε έτοιμο το σιμιγδάλι, έχει φτάσει η ώρα να ρίξουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της μικρής κατσαρόλας στη μεγάλη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από την κουτάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ