Η δυναμικότητα, το χάρισμα της επικοινωνίας, η σκέψη, η δημοφιλία, η αποφασιστικότητα είναι χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει το κάθε ζώδιο. Ωστόσο τέσσερα είναι εκείνα που μπορούν να τα συνδυάσουν όλα και να ηγηθούν κρατών, οργανισμών, κινημάτων, τάσεων και τελικά να γράψουν ιστορία.

Κριός, με πείσμα και αποφασιστικότητα

Με κυβερνήτη τον Άρη και σύμβολο του κριάρι όσοι είναι γεννημένοι από 21 Μαρτίου έως 20 Απριλίου είναι άτομα που διακρίνονται για το πείσμα, την ανδρεία τους, την πρωτοβουλία. Είναι άφοβα, τολμηρά, αποφασιστικά και πρωτοπόρα άτομα. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αγαπάει τις πρωτιές. Η Πρώτη Κυρία Μπέτυ Φορντ δεν συμβιβάστηκε ποτέ σε ένα τυπικό ρόλο της κυρίας του κυρίου, παρά τις νουθεσίες των συμβούλων του Προέδρου άντρα της Τζέραλντ Φορντ, να ακολουθεί την πεπατημένη. Κατά τη διάρκεια της θητείας της κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητή, ακριβώς επειδή έλεγε ότι σκεφτόταν, κάνοντας ακόμα και τις αδυναμίες της, όπως ο αλκοολισμός, δύναμη για να γίνει τελικά σύμβολο της θέλησης. Από την άλλη η Ρις Γουίδερσπουν, γεννημένη την πρώτη μέρα του ζωδίου, δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί με τους ρόλους της χαρούμενης, χαζής ξανθιάς και σύντομα έγινε πολύ πετυχημένη παραγωγός και ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ.

Λέων, γεννημένοι ηγέτες

Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον, Αλέξης Τσίπρας, Μαντόνα. Οι γεννημένοι στον αστερισμό του Λέοντα δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν το πεπρωμένο τους. Η λάμψη τους συχνά σκεπάζει τις υπόλοιπες ικανότητες τους, είναι όμως τόσο δυνατή που οι άνθρωποι τους ακολουθούν όπως τα κουνούπια το φως. Άλλωστε τίποτα δεν τους δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να ηγούνται, να διοικούν, αλλά και να αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα, για την ακρίβεια τότε είναι που δείχνουν τη μεγαλύτερη τους πυγμή. H JLo για παράδειγμα δεν είναι απλά μια super star, αλλά ένα ισχυρότατο brand name, πολλών εκατομμυρίων, που μόνοι της οραματίστηκε από την εποχή που όλοι την θεωρούσαν απλά την Jenny from the block.

Αιγόκεροι, οι δουλευταράδες ηγέτες

Ίσως δεν υπάρχει άλλο ζώδιο τόσο εργασιομανές όσο οι Αιγόκεροι. Με σύμβολό τους το αγριοκάτσικο μπορούν να αναρριχόνται στην κορυφή ακόμα και όταν ο δρόμος είναι δύσβατος, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό (στα όρια της νεύρωσης) ηγούνται μεθοδικά, όπως η Μισέλ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, μπορούν να πεισμώσουν και βάζοντας τα κέρατα μπροστά να προκαλέσουν ρήξεις μέχρι τέλους, όπως η Τζόρτζια Μελόνι, η αμφιλεγόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Υδροχόοι, οι οραματιστές

Ενώ τις περισσότερες στιγμές το μυαλό τους κάπου ταξιδεύει, χαρακτηριστικό δείγμα ζώδιο του αέρα, ταυτόχρονα οι Υδροχόοι πατάνε γερά και με τα δύο πόδια στη γη. Οραματιστές, καινοτόμοι, φέρνουν και δημιουργούν την αλλαγή (κάποιοι κυριολεκτικά όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου). Προσηνείς, φιλικοί, ζεστοί σαν άνθρωποι όπως ο Βασιλιάς Φελίπε ή ο πολύ αγαπητός στην Ελλάδα, παλιός πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ούλοφ Πάλμε. Διακρίνονται για τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους, όπως ο πορτογάλος σούπερ σταρ της μπάλας, Ρονάλντο και τη ευαισθησία που δείχνουν στα ατομικά δικαιώματα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ