Ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη είναι η σημερινή ημέρα. Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης είχαν κοινό ξεκίνημα… Όλοι οι παρουσιαστές, με την έναρξη των εκπομπών τους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τη «μαύρη» επέτειο και μίλησαν συγκινημένοι για όσα τραγικά, έλαβαν «χώρα» πέρσι, τέτοια ημέρα.

Σταματίνα Τσιμτσιλή – “Happy Day”

«Καλημέρα αγαπημένη μας παρέα. Η σημαντική ημερομηνία είναι πολύ σημαντική για όλους μας, είναι ημέρα μνήμης. Ημερολογιακά κλείνουμε ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 ψυχές περιμένουν δικαίωση που δεν έχει έρθει. Είδα αποσπάσματα από την συγκλονιστική συνέντευξη της κυρίας Καρυστιανού όπου ζητά απαντήσεις και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχουν συνεχείς αναβολές και απλά έχουν προφυλακιστεί κάποιοι άνθρωποι ως εξιλαστήρια θύματα, γιατί όπως λέει και η ίδια, δεν μπορεί ένας σταθμάρχης και η επάρκειά του να περικλείει όλες τις ευθύνες. Θέλω να ξέρετε ότι εμείς εδώ σαν εκπομπή πολύ υπεύθυνα και συνειδητά να φωτίζουμε κάθε νέα πληροφορία που έρχεται γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη. Και να παλέψουμε όλοι μαζί, χέρι χέρι μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου – “Breakfast@Star”

Ελένη: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, βαριά ημέρα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, ερωτήσεις ψάχνουν απαντήσεις, τα θύματα ψάχνουν δικαίωση».

Ετεοκλής: «Θα πάμε παρακάτω, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ και όσοι είμαστε σε εκπομπές αλλά και γενικότερα ως χώρα και ως άνθρωποι. Ζητούν δικαίωση τα θύματα και όλοι όσοι έχουν μείνει πίσω».

Γιώργος Λιάγκας –  «Το Πρωινό»

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Αφού πήγα στον Πάριο, γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα. Μπήκα στα sites και θυμήθηκα όσα έγιναν στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά. Θεωρώ ότι όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι εν πολλοίς υποκριτικό διότι είναι σαν να μη σεβόμαστε τους 57 νέους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Έναν χρόνο μετά βλέπω ότι στον θάνατο 57 ανθρώπων έχει στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους εμάς είναι πιο φιλεύσπλαχνος, έχει περισσότερες ευαισθησίες και δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εθνική αυτή τραγωδία. Άρα για ακόμα μία φορά, ο λαός αυτός στην πλάτη 57 ατόμων και των δικών τους που πενθούν, έβγαλαν το δάχτυλο και το κουνάνε για την ευαισθησία τους.

Εργαλιοποιείται μέχρι και η κυρία Καρυστιανού. Υπάρχει επιχειρηματολογία τις τελευταίες ώρες για το ποια εκπομπή έχει φιλοξενήσει περισσότερο τις απόψεις της κυρίας Καρυστιανού. Δηλαδή αν μία εκπομπή την έχει φιλοξενήσει 10 λεπτά και μία άλλη 8, η πρώτη έχει μεγαλύτερη ευαισθησία; Πονάνε και ματώνουν περισσότερο; Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά. Διότι εδώ μιλάμε για 57 ανθρώπους που έφυγαν…»

Ελένη Τσολάκη – «Πρωινού Σου Σου»

«Σήμερα είναι μια τραγική ημέρα για όλους μας, μια ημερομηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή όλης της Ελλάδας. Ένα χρόνο πριν, τέτοιες ώρες η χώρα μας μετρούσε αδικοχαμένα παιδιά μέσα σε ένα τρένο που εκτελούσε την πολύ απλή διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Οι στιγμές είναι βαριές, γιατί δεν θα μπορούσε αυτή η ημέρα να μην είναι μαύρη για όλους μας, κυρίως όμως για τις οικογένειες των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, στο έγκλημα των Τεμπών, πείτε το όπως θέλετε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ