Ένα ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με την ιστορία θα έχει ο Τάσος Τρύφωνος την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18.45 στον ALPHA Κύπρου, με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο και την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας είναι ο εγγονός του βασιλιά Αλέξανδρου Α’ των Ελλήνων και της Ασπασίας Μάνου. Ο παππούς του, όπως μαθαίνουμε στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα και σε νεαρή ηλικία μετά από δάγκωμα μαϊμούς στο βασιλικό κτήμα στο Τατόι. Η γιαγιά του, η Ασπασία Μάνου, ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα της εποχής, αφού προερχόταν από Φαναριώτικη οικογένεια και ήταν η πρώτη γυναίκα που παντρεύτηκε μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, χωρίς η ίδια να είναι γαλαζοαίματη προκαλώντας τότε μεγάλο σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Η μητέρα του, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας, έγινε βασίλισσα της Γιουγκοσλαβίας, μετά το γάμο της με τον βασιλιά Πέτρο της Γιουγκοσλαβίας. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1945, στη σουίτα 212 του ξενοδοχείου Claridge’s του Λονδίνου και ο τότε πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ έδωσε εντολή να ονομαστεί προσωρινά η σουίτα ως «Γιουγκοσλαβικό έδαφος» γιατί δεν γινόταν ο διάδοχος του Γιουγκοσλαβικού θρόνου να γεννηθεί σε ξένο έδαφος. Νονοί του πρίγκιπα Αλέξανδρου ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος του Ηνωμένου βασιλείου και η κόρη του, τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου βασιλείου.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη είναι Ελληνίδα και είναι η δεύτερη σύζυγος του.

Μιλάνε στον Τάσο Τρύφωνος για τη γνωριμία τους, το γάμο τους με κουμπάρο τον τέως βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνο Β’, την ιστορία της οικογένειας, αλλά και τη σχέση τους με τη βασίλισσα Ελισάβετ και για τη θέση των γαλαζοαίματων στη σημερινή κοινωνία. Παρακολουθούν το THE CROWN στο Netflix και ποια η γνώμη τους; Είναι αναχρονιστικός θεσμός η μοναρχία; Τι λένε για τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και για τον πρίγκιπα Ουίλλιαμ και την Κάθριν Μίντλετον;

Ένα διαφορετικό ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με μπόλικη δόση ιστορίας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 18.45, στον ALPHA Κύπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ