Δευτέρα 4 Απρίλιου 2016 στις 06:45, το πρωί, η έναρξη του νεοσύστατου τότε, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ALPHA ΚΥΠΡΟΥ, ήταν γεγονός!

Σήμερα, 4 Απριλίου 2021, η μεγάλη οικογένεια του Alpha σβήνει το 5ο κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων της, μετρώντας ήδη 5 Χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και ανάπτυξης!

Κάνοντας δυναμική είσοδο στον κόσμο των MME, με σλόγκαν «Έρχομαι σπίτι σου…», ο Alpha κατάφερε -από το 2016 μέχρι και σήμερα- να γίνει σημαντικό μέρος της ευρύτερης κοινωνίας της Κύπρου. Κατόρθωσε να πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντικειμενική ενημέρωση και ψυχαγωγία του Κύπριου πολίτη, καταγράφοντας πρωτιές στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και πρωτιές στην καρδιά του τηλεθεατή.

Μέσα σε αυτά τα πρώτα 5 τηλεοπτικά χρόνια, ο ALPHA, όχι μόνο μεγάλωσε και εξελίχθηκε, αλλά δηλώνει συνεχώς παρών σε μεγάλα και σημαντικά γεγονότα, τόσο εντός όσο και εκτός της Κύπρου. Κατέγραψε αποκλειστικότητες, ανέβασε σημαντικά τον πήχη στη δημιουργία και παραγωγή τοπικών παραγωγών και ξένων formats, βάζοντας παράλληλα τη σφραγίδα του σε τηλεοπτικές προτάσεις που άνοιξαν νέους δρόμους στη μικρή οθόνη.

Αξιόλογες  παραγωγές μυθοπλασίας υψηλής ποιότητας έκαναν το πέρασμα τους από την πρώτη κιόλας σεζόν. «Σαν Οικογένεια», «Τα Μαύρα Μάθκια», «Παραμύθι Αλλιώς», η Κυπριακή Μουρμούρα, Τατουάζ, 8 Λέξεις, «Η Φαμίλια», ΜΠΛΕ, «ΚΑΜΠΙΝΓΚ», ΚΑΡΜΑ είναι μερικές από τις παραγωγές που ζήσαμε μαζί στον ALPHA.

Από την πρώτη σεζόν,  ο ALPHA μπήκε δυνατά και στην Ψυχαγωγία με τις παραγωγές «Με Αγάπη Χριστιάνα» και «Λούης Night Show», δημιουργώντας μετέπειτα και την εκπομπή  «Παράδοση Κατ΄ Οίκον».  Παραγωγές που με σεβασμό ψυχαγωγούν,  ξεχωρίζουν και  καινοτομούν,  ενώ η εκπομπή «24 Ώρες» με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου καταγράφει την δική της αξιόλογη ποιοτική πορεία.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι o οργανισμός καθιέρωσε αρκετούς νέους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σήμερα στον τηλεοπτικό χώρο και διακρίνονται για τη μαχητικότητα, την εγκυρότητα των ειδήσεων, αλλά και για το επαγγελματικό ήθος τους.

Από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, ο ALPHA ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου φθάνοντας σε κάθε άκρη του κόσμου, όπου υπάρχουν Κύπριοι, αφού μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Web TV, χιλιάδες συμπατριώτες μας επιλέγουν να παρακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμα του σταθμού μέσω του Live Streaming, καθώς και το Αρχείο  προγράμματος.

Έχοντας πάντα σαν πυξίδα τον τηλεθεατή και τις απαιτήσεις της νέας εποχής, και γνωρίζοντας την ίδια στιγμή πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να γίνεσαι μέρος της καθημερινότητάς του, μέσα από το τρίπτυχο Ενημέρωση – Ψυχαγωγία – Μυθοπλασία, η οικογένεια του ALPHA βλέπει μόνο μπροστά, με συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση τόσο του περιεχομένου του προγράμματός της όσο και του τεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών του Οργανισμού.

Χωρίς αμφιβολία, σημαντικό μέρος στην ανάπτυξή του διαδραματίζουν και οι στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους και καταξιωμένους τηλεοπτικούς παραγωγούς και Εκδοτικούς Οίκους της Ελλάδος και του εξωτερικού. Απόδειξη είναι και η εισαγωγή ξένων τηλεοπτικών formats όπως το “The Chase”, “Soundtrack of Love”, “Have you been paying attention” και η ανάπτυξη διαδικτυακών Μέσων, όπως το “Hello Cyprus” και οι “4TROXOi”, ενώ εξίσου σημαντικό βήμα είναι και η επένδυση για δυνατότητα διαφήμισης σε εσωτερικούς χώρους.

Αξιοπρόσεκτη είναι και η δράση του οργανισμού σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αξιοποιώντας τη δύναμή του ως Μέσο, ανέλαβε πρωτοβουλίες που αφορούν στη διοργάνωση συναυλιών, τηλεοπτικών εκπομπών και εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και ακολούθως τη στήριξη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον σπουδαίο Κύπριο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα και οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του και με μεγάλη επιτυχία, ο τηλεμαραθώνιος για στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, αλλά και η έμπρακτη στήριξη του αξιέπαινου έργου της Europa Donna καθώς και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

5 Χρόνια Alpha Kύπρου… 5 Χρόνια Μαζί!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ