Με ένα επεισόδιο – ντοκουμέντο επιστρέφουν οι «24 ΩΡΕΣ» στον ALPHA Kύπρου. Ετοιμάζονται να βαδίσουν στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων, παρουσιάζοντας γεγονότα σε σχέση με τη ζωή των κατοίκων που δυστυχώς βιώνουν, καθημερινά, απανωτές προκλήσεις από τον κατοχικό στρατό.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18:45, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του θα βρεθούν στα σημεία των προκλήσεων, αλλά και σε κάθε γωνιά του χωριού φέρνοντας σε πρώτο πλάνο την αρχαία αλλά και σύγχρονη ιστορία του.

Πρόκειται για ένα χωριό με ιστορία από τα βάθη των αιώνων που αγωνίζεται να παραμένει στον χάρτη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και παρά το ότι τα Ηνωμένα Έθνη σε αρκετές περιπτώσεις τηρούν ετεροβαρή στάση.

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, οι νεαροί γεωργοί που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους Τούρκους στρατιώτες που προσπαθούν να τους εκδιώξουν, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω του σθένους τους να μην χαρίσουν ούτε μια σπιθαμή της γης που κληρονόμησαν από γενιά σε γενιά.

Επίσης, οι τηλεθεατές μαθαίνουν τα πάντα για την ιστορία με τα εκατοντάδες ταφικά σπήλαια που καταμαρτυρούν την ύπαρξη ζωής από αρχαιοτάτων χρόνων, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και όσα έγιναν την περίοδο πριν και μετά την τουρκική εισβολή.

Στο φως έρχεται και η μάχη της Δένειας, όπου νεαροί με απίστευτο ηρωισμό κατάφεραν να την κρατήσουν σε ελληνικά χέρια.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή αναδεικνύει και τον Άγιο Περνιακό, έναν άγνωστο Άγιο της Ορθοδοξίας, το μνημείο του οποίου ανακαλύφθηκε σε ένα σημείο που βρίσκεται μια ανάσα από τα φυλάκια των Τούρκων.

«24 ΩΡΕΣ» Σάββατο 5 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:45 στον ALPHA Κύπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ