Είναι πλέον επίσημο και οι Αμερικάνοι fans της Eurovision θα έχουν την δικιά τους έκδοση του αγαπημένου μας διαγωνισμού τραγουδιού. Πρόκειται για το American Song Contest στο οποίο θα διαγωνιστούν οι 50 πολιτείες που αποτελούν τις ΗΠΑ και πρόκειται να προβληθεί στα τέλη του επόμενου έτους..

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety το format του American Song Contest θα βασίζεται στην Eurovision αλλά θα έχει και ορισμένες διαφορές. Οι βασικότερες διαφορές είναι πως εκτός από τους 2 ημιτελικούς και τον τελικό, το American Song Contest θα περιλαμβάνει και επιπλέον προκριματικούς γύρους, ενώ στον τελικό δεν θα υπάρχουν πολιτείες που θα προκρίνονται απευθείας.

Μια επιπλέον διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίος θα επιλέγονται οι εκπρόσωποι των πολιτειών, καθώς σε αντίθεση με την Eurovision όπου υπεύθυνος για την επιλογή της κάθε συμμετοχής είναι ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης της κάθε χώρας, στην περίπτωση του American Song Contest υπεύθυνος για τις συμμετοχές και των 50 πολιτειών θα είναι η American Song Contest Academy που θα αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς και υπεύθυνη για την δημιουργία της θα είναι η εταιρία παραγωγής Propagate Content. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των εκπροσώπων των πολιτειών θα παίξουν και ψήφοι του κοινού της κάθε πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους παραγωγούς του show θα είναι ο Σουηδός Christer Björkman γνωστός στους Eurofans από την εμπλοκή του στην Eurovision και στο Melodifestivalen. O Björkman μάλιστα δήλωσε:

Το να έχω την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω ό, τι γνωρίζω σχετικά με ένα format, να το σχεδιάσω από την αρχή και να το μεταφέρω σε ένα κοινό που δεν έχει εμπειρία σχετικά με αυτό είναι ένα προνόμιο.

Βέβαια με την πανδημία του ιού COVID-19 να μην υποχωρεί δεν αποκλείεται να υπάρξουν τροποποιήσεις σχετικά με το American Song Contest.

Με την παραγωγή όμως να ξεκινάει ουσιαστικά από το μηδέν και έχοντας παραπάνω από έναν χρόνο για την υλοποίησή του, υπάρχει άπλετος χρόνος να δημιουργηθεί ένα σόου με τους κατάλληλους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Δείτε το τρέιλερ:

Πηγή: Ιnfegreece.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ