Μια συγκλονιστική ιστορία αναμένεται να παρακολουθήσουμε μέσα από το αποψινό ‘Κάρμα”, με μια 16χρονη μαθήτρια η οποία πέφτει στα χέρια δύο μαστροπών, οι οποίοι την οδηγούν στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας.

Εκδίκηση μέχρι εσχάτων ή άλλως «τιμή» απόψε στις 22:15 στον ALPHA

«Τύμμα τύμματι τίσαι» – Αισχύλος. Δηλαδή, την πληγή με πληγή την πληρώνεις! Πόσο μάλλον όταν η πληγή είναι χαραγμένη στην ψυχή ενός αθώου κοριτσιού ηλικίας μόλις 16 χρόνων… Αυτή την Κυριακή,  το «ΚΑΡΜΑ» της Χριστιάνας Αρτεμίου, ξεδιπλώνει μια ιστορία ομαδικής εκδίκησης για λόγους τιμής. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα της Κύπρου που έμειναν έντονα χαραγμένα στην εγκληματική ιστορία του νησιού.

Μια 16χρονη μαθήτρια, μετακομίζει από το μικρό χωριό της στην πόλη και άθελα της πέφτει στα χέρια δύο μαστροπών, οι οποίοι την οδηγούν στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας. Όταν τα κακά μαντάτα φτάνουν στο χωριό, τότε η οικογένεια αναλαμβάνει να “ξεπλύνει” την ντροπή. Διότι όταν ατιμάζεται η αξιοπρέπεια μιας γυναίκας και κυρίως μιας οικογένειας της Κύπρου το 1970, τότε η τιμωρία που ορίζει ο άγραφος ανθρώπινος νόμος, είναι μόνο μία…ο θάνατος!

Γιατί απλά η «τιμή» μιας οικογένειας στην Κυπριακή κοινωνία, πριν από μερικές δεκαετίες, είχε άλλη αξία! Έτσι οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να αποδώσουν τη δική τους δικαιοσύνη. Μέσα από τη νέα ιστορία της σειράς «ΚΑΡΜΑ», η σεναριογράφος ξετυλίγει την υπόθεση μιας εξαπάτησης, το παραστράτημα και το καρτέρι θανάτου μα αποτέλεσμα την τιμωρία.

Μια συγκλονιστική ιστορία που έσπασε το πλαίσιο του δίκαιου και του άδικου, μια ιστορία που εξαφάνισε τα όρια του λάθους και του σωστού. Μια λεπτή γραμμή ανθρώπινης ηθικής, που ούτε καν η δικαιοσύνη δεν πήρε το ρίσκο να την αγγίξει. Ένας πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία για την αγριότητά του και τη μαζική συμμετοχή στο έγκλημα. Κάποιοι το ονόμασαν “Ομαδική Εκδίκηση”. Κάποιοι άλλοι “Απόδοση Δικαιοσύνης”.

Η υπόθεση αυτή υπήρξε το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το τι ακριβώς ήταν για την Κύπρο η “τιμή” μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου χωριού.

Σε σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου, πρωταγωνιστού οι: Αντρέας Βασιλείου, Ζωή Κυπριανού, Χάρης Χαραλάμπους, Ραφαέλα Καβάζη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Ηλιάνα Κάκουρα, Στέλιος Καλλιστράτης και Κρίστη Χαραλάμπους.

Δείτε το trailer:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ