Έτοιμοι για οδοιπορικό στο χωριό όπου περπάτησε μέχρι και ο Λεονάρντο Ντα Βίτσι! Η ομάδα της εκπομπής-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» εξερευνά τα Λεύκαρα, φέρνονταςστον ALPHA Kύπρου έναπλούσιο επεισόδιο, γεμάτο χρώματα, ιστορία και παράδοση.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 18:45, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μαθαίνει τα μυστικά του λευκαρίτικου κεντήματος, γεύεται τα περίφημα λουκούμια και συνομιλεί, μεταξύ άλλων, με τεχνίτες που κρατούν την παράδοση ζωντανή. Περπατά στο πιο πολυφωτογραφημένο χωριουδάκι, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες που αναδεικνύονται μέσα στα γραφικά σοκάκια του.

Τι λέει ο κόσμος για τη διάδοση των κεντημάτων στα σαλόνια της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου; Ποια είναι η «αυτοκρατορική προτίμηση» και ποιοι οι επώνυμοι αγοραστές; Ποιους φόβους εκφράζουν οι κάτοικοι για το μέλλον και ποια ακτίδα φωτός υπάρχει στον ορίζοντα;

Οι απαντήσεις έρχονται στην οθόνη του ALPHA μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και τους αιώνες. Η ιστορία ξεκινά από την εποχή των Ενετών που είχαν διδάξει στις γυναίκες των Λευκάρων το περίφημο λευκαρίτικο κέντημα, αλλά και από την επίσκεψη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Φθάνοντας στο σήμερα, οι τηλεθεατές γνωρίζουν τις ηρωίδες, οι οποίες -παρά τα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής- συνεχίζουν τον αγώνα για να κρατούν αλώβητη την ιστορική παράδοση.

Μέσα από εκπληκτικά εσωτερικά και εξωτερικά πλάνα, ο Κωνσταντίνος παρουσιάζει και όλα τα υπόλοιπα σήματα κατατεθέν των Λευκάρων! Συστήνει στο τηλεοπτικό κοινό τους τεχνίτες της αργυροχοΐας, καθώς και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή των ξακουστών λουκουμιών -συνεχίζοντας μία παράδοση πέντε γενεών!

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε ένα ιδιαίτερο επεισόδιο αφιερωμένο στα Λεύκαρα… στο πιο must-visit χωριό που κάνει υπερήφανο το νησί μας σε όλες τις ηπείρους!

«24 ΩΡΕΣ» Σάββατο 29 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:45 στον ALPHA Κύπρου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ