Με ένα ζεστό μπουφάν και ένα σακίδιο στην πλάτη, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ετοιμάζεται να περάσει «24 ΩΡΕΣ» στην Κακοπετριά. Σε ρόλο ξεναγού η σεναριογράφος-ηθοποιός Έλενα Γαλαταριώτη και το ταξίδι σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της οροσειράς του Τροόδους ξεκινά με εντυπωσιακά πλάνα και αποκαλύψεις…

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 18:45, στον ALPHA Κύπρου όλα τα βλέμματα στέφονται στην Κακοπετριά. Άγνωστες ιστορίες, φωνές προγόνων, μαρτυρίες, αλλά και εξομολογήσεις κατοίκων ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους τηλεοπτική εμφάνιση, δίνοντας σειρά στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία του χωριού. Τρανό παράδειγμα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου της Στέγης, ο οποίος έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Πώς ήταν η Κακοπετριά του χθες και πώς είναι σήμερα; Γιατί ντόπιοι και τουρίστες κατατάσσουν το χωριό στις πρώτες επιλογές για εξόρμηση; Η κάμερα «παρασύρεται» από τις ομορφιές και μεταφέρει όλη τη μαγεία της φυσικής ομορφιάς του χωριού… στο σπίτι του τηλεθεατή.

Κάνοντας βόλτες λοιπόν, στο χθες και στάση στο σήμερα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου είναι πανέτοιμος να αναδείξει -με τη δική του πάντα μοναδική ματιά- την ιστορία της παλιάς Κακοπετριάς! Πώς και γιατί φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για έναν από τους πιο καλά διατηρημένους οικισμούς του παρελθόντος; Συνομιλεί με κατοίκους, αλλά και με νέους, αποκαλύπτοντας μέχρι και τις προοπτικές για έναν νέο άνθρωπο να ζει στην ύπαιθρο, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε τις «24 ΩΡΕΣ»! Έρχεταιένα καλοδουλεμένο οδοιπορικό στην Κακοπετριά, σε ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Κύπρου. Μαρτυρίες και εικόνες μία άλλης εποχής κλέβουν την παράσταση, αλλά τα άγνωστα σημεία απαράμιλλης ομορφιάς του χωριού θα σαγηνέψουν, οπωσδήποτε, καρδιά και ψυχή…

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 14 Ιανουρίου στις 18:45 και κάθε Σάββατο στον ALPHA Κύπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ