Ο Σκορπιός, τo θρυλικό ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, βρίσκεται στην κατοχή του Ρώσσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ από το 2013 όταν το αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση δίνοντας, όπως φημολογείται περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, ως δώρο για την κόρη του. Το περιβόητο νησί στις παραλίες του οποίου κολυμπούσαν η Κάλλας και η Τζάκι, μεταμορφώνεται τώρα σε υπερπολυτελές θέρετρο.

Η μεγάλη επένδυση που θα δημιουργήσει στο Σκορπιό 20 και περισσότερες βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ και εγκαταστάσεις αναψυχής για υψηλά εισοδήματα υπό τη μορφή V.I.P Exclusive Club. Οι επενδύσεις ύψους 165 εκατ. ευρώ προχωρούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης κι Επενδύσεων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, δίνοντας έγκριση σε σημαντικές προτάσεις ανάμεσα στις οποίες και η μελέτη για τον Σκορπιό.

Το συμβούλιο ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου που αφορά στον σχεδιασμό πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό, στο πλαίσιο υλοποίησης της αντίστοιχης στρατηγικής επένδυσης, ιδιοκτησίας της Εταιρείας «Μυκήναι Α.Ε.»

 

 

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 9 «κτηριακές ενότητες». Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτήριο Ροζ Σπίτι (Pink House) καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος. Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η 3η Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στο Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί.

 

 

Η 4η, αντίστοιχα, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, οι οποίες επεκτείνονται). Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

 

 

Η 6η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια, η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά και τέλος στην 9η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνεται το Αμφιθέατρο ως τόπος για εκδηλώσεις.

 

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -επονομαζόμενη «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

 

Διαβάστε επίσης

Σκορπιός: Η ιστορία του μυθικού νησιού τoυ Ωνάση που τώρα μεταμορφώνεται σε θέρετρο για vips. | Hello Magazine

Gatcombe Park: Μια σπάνια ματιά στο σαλόνι της πριγκίπισσας Άννας | Hello Magazine

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ