Ο Σεπτέμβριος ανέκαθεν για μένα σήμαινε μια 2η πρωτοχρονιά, μια που είναι ο μήνας που μαζί του «φέρνει» τις περισσότερες αρχές (σχολικές και ακαδημαϊκές χρονιές, νέες τηλεοπτικές σεζόν, επιστροφές στην καθημερινότητα μετά από διακοπές, υποσχέσεις για δίαιτες, αρχίζει το φθινόπωρο, αρχίζω γυμναστήριο, αρχίζω, αρχίζω,αρχίζω..). Σίγουρα ξεχνάω πολλά, το θέμα είναι ότι ο Σεπτέμβρης- Οκτώβρης ή αν θες αυτή η εποχή μας δίνει ενδόμυχα μια ευκαιρία για επαναστοχοθετήσουμε τα «θέλω» μας κάπως να αναμετρηθούμε με όσα είπαμε ότι «θα» κάνουμε… (Με αυτό το «θα», έχω μια ηλεκτρισμένη σχέση αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Bruge / October-2016

Όπως και να έχει το φετινό φθινόπωρο μας ήρθε  πιο «μουδιασμένο» ξεκάθαρα ένεκα της κατάστασης. Όμως στο πλαίσιο και των δικών μου καινούριων αρχών, μου υποσχέθηκα να βλέπω τα προβλήματα αλλά να μην εστιάζω καθόλου σε αυτά, να γυρίζω σελίδα κι αμέσως να καταγράφω τις ευκαιρίες  που αναφύονται συχνά-πυκνά από ό,τι ονοματίζουμε ως ‘πρόβλημα’.

Έτσι και εγώ –για να μην είμαι ο δάσκαλος που δίδασκα και λόγο δεν κρατούσα- πήρα τις αποφάσεις μου και έκανα τις δικές μου καινούριες αρχές. Ήταν εύκολο; Όχι. Νιώθω πιο καλά με μένα; ΝΑΙ. Αποφάσισα να μην κάνω τηλεόραση έπειτα από 10 συναπτά έτη, αποφάσισα να κάνω στροφή στο digital (εδώ είναι το μέλλον), αποφάσισα να μάθω καινούρια πράγματα, να βγω από το comfort zone μου και να αναμετρηθώ με μένα. Έχω πολλά ακόμα να μάθω, το μόνο σίγουρo, αλλά αυτό δεν είναι η ζωή; Να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε, να δοκιμαζόμαστε γιατί η στασιμότητα σε σκοτώνει αργά και βασανιστικά,όσο και αν πιστεύεις ότι σε βολεύει. Ναι, η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα, μόλις όμως γίνει όλα τα υπόλοιπα έρχονται και κλειδώνουν με ένα μαγικό τρόπο. Γιατί; Επειδή έρχεσαι πιο κοντά στην αλήθεια σου, απομακρύνεσαι από οτιδήποτε «τοξικό» σε μπλοκάρει και έτσι κυλάνε όλα ομαλά, “μπαίνει το νερό στ’αυλάκι”, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Συμπέρασμα 1 : Κάντε τώρα αυτό που γουστάρετε, αυτό που σας προστάζει το μέσα σας, όσα εμπόδια και αν σκέφτεστε ότι θα βρείτε στον δρόμο σας (σας υπόσχομαι δεν είναι τόσο ανυπέρβλητα) γιατί όσο πιο κοντά είμαστε σε αυτό που μας κάνει να χαμογελάμε,τόσα πιο πολλά πράγματα αντίστοιχα θα έλκουμε! Δεν το λέω εγώ..

Συμπέρασμα 2: Αν νιώθεις ότι δεν έχεις τη δύναμη ή δεν ξέρεις πως να αλλάξεις αυτό που θες, υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο you tube για Life coaching από όπου μπορείς να εμπνευστείς και επιτέλους να αλλάξεις τον ρου… της ζωής που σε δυσαρεστεί. Μην περιμένεις  να γίνει κάτι «από μόνο του», ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, άδραξε την ευκαιρία και δες το κάθε «πρόβλημα» σαν ευκαιρία προβληματισμού για ωραίες αλλαγές. Μην αφήνεις το φόβο να σε καταβάλλει. Είναι απλά ένας ανεπιθύμητος φίλος στον οποίο επιτρέπεις να μπαίνει «στο σπίτι σου απρόσκλητος» και να σε ισοπεδώνει. Στο χέρι σου είναι να του κλείσεις την πόρτα.

Υ.Γ 1: Μη σε νοιάζει καθόλου τι λένε οι άλλοι (πάντα θα έχουν άποψη για τη δική σου τη ζωή).  Προσπάθησε όμως να έχεις σχέσεις καθαρές και διάφανες. «Όλα τα άλλα είναι απλά θόρυβος. Και μεγαλώσαμε για τόση φασαρία». (Δανεικό είναι…αλλά μου ταιριάζει πολύ).

Υ.Γ 2: Αν τα άνωθεν σου έχουν δημιουργήσει σκέψεις, συναισθήματα ή ότι άλλο θες να μοιραστείς θα χαρώ να τα διαβάσω στο [email protected]

 

Ανυπομονώ να τα ξαναπούμε,

Στέλλα !

 

Follow us on Ιnstagram : st3ls

Follow Hello! Cyprus: hello_cyprus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ