Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών του στην πρεμιέρα της ταινίας «Καπετάν Μιχάλης» χθες το βράδυ της Πέμπτης, 21/12 στο K-Cineplex Στροβόλου.

Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντάνεψε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με χορηγό επικοινωνίας τον Alpha Κύπρου.

Οι σινεφίλ του ποιοτικού κινηματογράφου έχουν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μία πιστή αναπαράσταση της εποχής με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας. Μια υπερπαραγωγή που επιχειρεί να διαδώσει το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση εντός και εκτός συνόρων, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Την σκηνοθεσία της ταινία ανέλαβε ο σκηνοθέτης Κώστας Χαραλάμπους, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την Avant-premiere:

Η πλοκή της ταινίας

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κρήτη το 1889, χρονιά της επανάστασης. Ο πρωταγωνιστής  Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους

Ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λούκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σταύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης, ‘Ελενα Γαβρά κ.α.

Από 21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους Λευκωσία: Pantheon, K-Cineplex Prime, K-Cineplex The Mall of Cyprus, Rio Premier Nicosia Mall –  Λεμεσός: K-Cineplex, Rio –  Λάρνακα: K-Cineplex – Πάφος: K-Cineplex Kings Avenue Mall.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των κινηματογράφων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ