Σε ένα κατάμεστο θέατρο και συγκεκριμένα στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το βράδυ της Δευτέρας,  15 Απριλίου, η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Θεοδότου παρουσίασε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, που είναι αφιερωμένη στη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Με τίτλο «Μισός Αιώνας Σιωπές», η Μαρία, επιθυμεί ο δίσκος της να γίνει η «κραυγή» για να ακουστούν ξανά οι ιστορίες επτά ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο και τα όσα τραγικά συνέβησαν στο νησί μας τον Ιούλιο του 1974. Επτά ιστορίες, επτά τραγούδια που αποτυπώθηκαν  στην «πένα» της Μαρίας Χατζηαυξέντη και τις μελωδίες του Αντρέα Κατσιγιάννη.

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μια βραδιά στην οποία η Μαρία δεν ξεδίπλωσε επί σκηνής μόνο το ταλέντο της, αλλά και την ιστορία του τόπου που τη «γέννησε»…

Και ήταν όλοι εκεί! Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι, κόσμος απλός που ήθελε να τιμήσει με την παρουσία του τη σπουδαία αυτή ερμηνεύτρια της χώρας, τους υπόλοιπους, εξίσου, σπουδαίους καλλιτέχνες που τη συνόδευσαν στην ερμηνεία των τραγουδιών, αλλά κυρίως να τιμήσουν την Κύπρο!

Το HELLO! Cy δεν θα ήταν δυνατό να απουσιάζει από αυτό το μουσικό γεγονός και ανάμεσα στο πλήθος που γέμισε τις καρέκλες του Παττίχειου, συναντήσαμε και μερικά γνώριμα πρόσωπα…

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου

Η Στέλλα Σάββα και η δημοσιογράφος Έρικα Καβάζη

Ο Λουκάς Σπαθάρης και ο Ευθύμιος Δίπλαρος

Η Βασιλική Χατζηαδάμου

Οι ηθοποιοί, Ηρόδοτος Μηλτιάδους και Άννα Γιαγκιώζη

Ο Τεύκρος Νεοκλέους

Ανάμεσα στο κοινό, ήταν και η Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα σύμβολο της Κύπρου, της οποίας η ιστορία συμπεριλαμβάνεται στις μελωδίες του δίσκου!  Η «αυλαία» άνοιξε με τους ηθοποιούς, Θανάση Ιωάννου και Χριστίνα Κυριάκου σε μια θεατρική χορογραφία ελάχιστων λεπτών.

Στη συνέχεια, οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν, οι μνήμες «ζωντάνεψαν», οι παλμοί χτύπησαν για λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό και τότε, η Μαρία Θεοδότου μαζί με τους υπόλοιπους 8 συναδέλφους της με το τραγούδι, «Των Αθανάτων το Κρασί» έδωσα το «σήμα» για να ξεκινήσει η σπουδαία αυτή μουσική βραδιά.

Επί σκηνής βρέθηκε ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης με 10μελή ορχήστρα και η Μαρία Χατζηαυξέντη που ανέλαβε την αφήγηση των μαρτυριών που «συνέθεσαν» τα επτά τραγούδια του δίσκου.

Τραγούδησαν με αλφαβητική σειρά: Άγγελος Αυγουστή, Μαρία Θεοδότου, Κούλης Θεοδώρου, Πέτρος Κουλουμής, Αννίτα Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ