Έναρξη δοκιμών

Ηθοποιοί και συντελεστές της παραγωγής της Νέας Σκηνής “Σε κρίσιμη κατάσταση” του Αντώνη Γεωργίου έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικά την προετοιμασία τους, με τις πρόβες να εξελίσσονται ομαλά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

 

– Ρε άμμα, που τότε που σε εβάλασιν δαμέσα σε κρίσιμη κατάσταση, έμεινέ μου νους, λαλείς, ο τόπος εν ο άδρωπος, ελάλες μου κάποτε… ε, εν τζ̆αι το σπίτι σε κρίσιμη κατάσταση, όι μόνο εσύ, ούλλοι μας σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Έξω από την εντατική ενός νοσοκομείου, πέντε πρόσωπα περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους. Σε μια κατάσταση διαρκούς αναμονής, μετατρέπονται από «επισκέπτες» σε «ασθενείς» που κατατρύχονται από τον τρόμο του υπαρξιακού κενού, της ψυχικής αποσύνδεσης από τον άλλο, καθώς και από την αγωνία και το βάρος της μοναξιάς. Μέσα τους υπάρχουν οι δυνατότητες για μια άλλη ζωή, κι ας μην το ξέρουν – κάποιοι θα το μάθουν, κάποιοι άλλοι, πάλι, όχι.

Το βαθιά εξομολογητικό νέο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο στο κυπριακό ιδίωμα, βάζει στο επίκεντρο ανθρώπους σε κρίση, οι οποίοι βιώνουν σε πυκνό χρόνο τα όρια μιας πραγματικότητας που είναι τόσο ρευστή όσο και η ανθρώπινη ζωή. Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο σχόλιο για το κοινό βίωμα του ενδεχόμενου της απώλειας, το φευγαλέο της ύπαρξης και την ανάγκη μας για επαφή και επικοινωνία.

Ο σκηνοθέτης Αιμίλιος Χαραλαμπίδης προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο του Γεωργίου, έχοντας στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα ηθοποιών που καλούνται να δώσουν υπόσταση σε χαρακτήρες και πρόσωπα γνώριμα, που ζουν καταστάσεις εξίσου γνώριμες, καταστάσεις οριακές, κρίσιμες, βαθιά ανθρώπινες.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου

Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή

Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου

Κίνηση: Julia Anna Brendle

Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Χριστόφορος Λάρκος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου

 

Παίζουν: Μιχάλης Καζάκας, Ανδρέας Κούτσουμπας, Ζωή Κυπριανού, Αντωνία Χαραλάμπους

Νάτια Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους

 

Παραστάσεις

Λευκωσία: Νέα Σκηνή

Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, 20:30 και Κυριακή, 18:00

 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00), και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

 

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ