Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό φεγγάρι του χρόνου θα πέσει απόψε.

Θεωρείται η μεγαλύτερη και ομορφότερη πανσέληνος του έτους, ενώ η επόμενη πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Γιατί όμως η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Οξύρρυγχου;

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Για την ακρίβεια στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους. Πού όμως μπορούμε να απολαύσουμε το πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς;

Μια μουσική παράσταση με τραγούδια και κείμενα που αφορούν το φεγγάρι και την πανσέληνο που θα είναι η βραδιά της, θα γιορτάσει η Λευκωσία.

Tη Δευτέρα 3 Αυγούστου το βράδυ με πανσέληνο ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει την μουσική παράσταση «Παν●Σελήνη» μύθοι, θρύλοι, τραγούδια στο Δημοτικό Κήπο. Μια μουσική παράσταση με τραγούδια και κείμενα που αφορούν το φεγγάρι και την πανσέληνο που θα είναι η βραδιά της. Η Έλενα Χατζηαυξέντη θα ξετυλίξει με θεατρικό τρόπο τη σχέση μας με τη σελήνη, τη δύναμή της και πως μας επηρεάζει. Με την υπέροχη φωνή της θα μας οδηγήσει σε μια πλούσια εμπειρία και ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων. Μαζί της ο Γιάννης Κουτής στο ούτι και κιθάρα και ο Ανδρέας Παπαπέτρου, πιάνο και ακορντεόν. Special guest ο αστροφυσικός Γιώργος Νικολάου.

Με μουσική βραδιά από έντεχνη μουσική την Τετάρτη 5 Αυγούστου, για πρώτη χρονιά στον περίβολο της Εκκλησίας Αγίων Ομολογητών. Τα δίδυμα αδέλφια Παναγιώτης και Ανδρέας Καραμαλλάκης μαζί με τον ταλαντούχο στο βιολί Φοίβο Σταύρου, μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από ελληνική δισκογραφία και τις δικές τους διασκευές σε έντεχνο ρεπερτόριο.

Ο Δήμος Λεμεσού, από την άλλη πλευρά σας προσκαλεί σε συναυλία υπό το σεληνόφως με μουσική από το ελληνικό, κυπριακό και διεθνές ρεπερτόριο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και τα νεανικά της σχήματα Μπαντίνα  και Jazz Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κρασίδη.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 στις 8.30 μ.μ. στο Θεατράκι της Προκυμαίας (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης)

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ